Anasayfa Haber Adobe Lightroom İçin Video Desteği Geldi

Adobe Lightroom İçin Video Desteği Geldi

Lightroom video

Adobe Lightroom en son güncellemesi ile çok istenen bir özellik aldı. Lightroom uygulaması bundan böyle video desteğini de kullanıcılarına sunuyor. Böylece fotoğraflar için kullandığınız video düzenleme kontrollerinin aynısını kullanabilecek ve hatta ikisi arasında ayarları kopyalayıp yapıştırabileceksiniz.

Ayrıca videoda Premium Ön Ayarlar ve Lightroom’un yapay zeka destekli Önerilen Ön Ayarları da dahil olmak üzere herhangi bir ön ayarı kullanabileceksiniz. Ek olarak artık bir klip başından ve sonundan itibaren temel kırpma da destekleniyor. Yeni özelliğin, Lightroom Classic için değil sadece Lightroom için geçerli olduğunu da belirtelim. Classic, kitaplık modunda sınırlı video düzenlemeyi ve kırpmayı destekliyor ancak Geliştirme modülünde gelişmiş düzenlemeyi desteklemiyor.

Hem Lightroom hem de Lightroom Classic için çok kullanışlı bir başka yeni özellik de Ön Ayar Miktarı Kaydırıcısı. Bu, bir ön ayarın miktarını yukarı veya aşağı çevirmenize ve yapmış olabileceğiniz diğer düzenlemelerle karıştırmanıza izin veriyor. Adobe ayrıca fotoğrafın belirli bir bölümünü, özellikle de başlangıç ​​olarak gökyüzü ve nesneleri hedefleyen Uyarlanabilir Ön Ayarlar’ı da tanıttı.

Diğer yeni özellikler arasında ise yeni Premium ön ayarlar, yapay zeka destekli kırmızı göz giderme, en iyi fotoğrafı seçmenize yardımcı olacak bir karşılaştırma görünümü, yapay zeka maskelerinin toplu kopyalanması/yapıştırılması ve daha fazlası yer alıyor.