Anasayfa Haber Intel Arc Alchemist Serisi Vulkan 1.3 Desteğiyle Geliyor

Intel Arc Alchemist Serisi Vulkan 1.3 Desteğiyle Geliyor

Intel Arc Alchemist Serisi Vulkan 1.3 Desteği

Khronos grubu, bu yıl Ocak ayında Vulkan grafik API’si için 1.3 güncellemesini duyurmuştu. Bazı GPU üreticileri, sürücüleri aracılığıyla hızlıca Vulkan 1.3 desteği sunmaya başladı. NVIDIA, Ampere mimarisinden Maxwell’e kadar tüm kartlarında destek sundu. Intel tarafında UHD ve Iris Xe iGPU’lar, AMD cephesinde ise RDNA ve RDNA 2 kartların tümü Vulkan 1.3 desteğine kavuştu.

Resmi web sitesine göre artık Xe-HPG mimarisine sahip Arc Alchemist serisi harici ekran kartları artık Vulkan 1.3 özellikleriyle tamamen uyumlu. Destekli ürün listesinde Arc A770M, A730M, A550M, A370M ve A350M gibi mobil GPU’lar var. Masaüstü modellerin adı ise ne yazık ki halen geçmiyor.

Intel-Arc-Mobil Vulkan API Desteği

Şimdiye kadar yalnızca A350M, A370M ve daha yakın zamanda A730M modelini gördük. A770M ve A550M gibi iki model görünüşe göre artık piyasaya sürülmeye hazır.

GPU üretim sürecinin bir parçası olarak DirectX, OpenGL ve Vulkan gibi en yeni grafik API’lerini yürütmek için uyumluluk sağlamak çok önemli. Mobil sürümlerin tümü Vulkan 1.3 API’sine destek sunduğunu gördüğümüze göre, masaüstü kartların da aynı düzeyde destek taşımasını bekleyebiliriz.