Anasayfa Haber Fallout 5, Bethesda Tarafından Onaylandı

Fallout 5, Bethesda Tarafından Onaylandı

Fallout 5 Bethesda

2023 yılında Starfield‘ı piyasaya sürmeye hazırlanan Bethesda’nın Kreatif Direktörü Todd Howard, geliştirici stüdyonun gelecek planları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. IGN’e bazı açıklamalarda bulunan Todd Howard, 2018’de duyurulan The Elder Scrolls 6’yı piyasaya sürdükten sonra Bethesda Game Studios‘un Fallout 5 üzerinde çalışmalara başlayacağını müjdeledi.

25 yıl aradan sonra oluşturdukları ilk evren ile oyunculara bambaşka bir deneyim sunmayı hedeflediklerini ifade eden Todd Howard, Bethesda olarak ilk planlarının Starfield’ı sorunsuz bir şekilde tamamlayarak piyasaya sunmak olduğunu belirtti. Starfield’ın geliştirme aşamasının tamamlanmak üzere olduğunun altını çizen Howard, bu projeden sonraki odak noktalarının Elder Scrolls 6 olacağına da dikkat çekti. Todd Howard açıklamasında, ”Elder Scrolls 6 ön üretim aşamasında ve biliyorsunuz, bundan sonra Fallout 5’i geliştireceğiz, bu nedenle listemiz bir süreliğine oldukça dolu.” ifadelerine yer verdi.

Aynı zamanda oyunların piyasaya sürülmesinin oldukça zaman aldığına da dikkat çeken Howard, ekipçe çok çalıştıklarını ve ellerinden gelenin en iyisini yapmak için ince eleyip sık dokuduklarını da vurguladı.

Todd Howard Fallout 5

Fallout 5 için Bir Süre Daha Bekleyebiliriz

Todd Howard, Fallout 5’in ne zaman piyasaya sürüleceği hakkında herhangi bir bilgi paylaşmadı. Ancak, The Elder Scrolls 6’in duyurulmasından 4 yıl geçmesine rağmen ön üretim aşamasında olduğunu göz önünde bulunduracak olursak, yeni Fallout oyunu için en az 10 yıl kadar bekleyebiliriz. Ayrıca paylaşılan raporlarda Bethesda’nın bu iki oyun dışında yeni projeler üzerinde çalıştığı da ileri sürülüyor.