Anasayfa Haber PS5 Pro Controller Geliştiriliyor Olabilir

PS5 Pro Controller Geliştiriliyor Olabilir

PS5 Pro Controller

Sony tarafından Xbox Elite serisi oyun kumandalarına benzer bir PS5 Pro Controller geliştirildiği ileri sürüldü. Tom Henderson’ın iddiasına göre yeni oyun kumandası çıkarılabilir analog çubuk üniteleri, tam sıkmadan tam basma hareketini hızlı bir şekilde devreye sokmak için yeni tetik sistemi, yeni çıkarılabilir tutma yerleri gibi özelliklere sahip olacak.

Bildirilen özellikler, Microsoft’un Xbox Elite serisiyle sunduklarına çok benziyor olsa da en büyük fark analog çubuklarda gibi görünüyor. Xbox’ta çubukların değiştirilebilir kapakları ve ayarlanabilir gerilimi mevcut ancak PlayStation tarafında tüm baş parmak biriminin değiştirilebilir olduğu söyleniyor. Doğruysa bu tür bir sistem müşterilerin yepyeni bir denetleyici satın almak zorunda kalmadan, arızalı veya çubuk kaymasından etkilenen bir modülü yeni bir birimle değiştirmesine olanak tanıyacak. Ek olarak detayları belirtilmemiş olsa da yazılım tarafında da büyük gelişmeler olduğu söyleniyor.

Henderson, Temmuz’dan önce Sony tarafından birkaç yeni donanım parçasının açıklanacağını ve bu Pro denetleyiciyi veya tamamen başka bir şeyi içerebileceğini söylemeye devam ediyor. Tabii ki Sony cephesinden konuyla ilgili bir açıklama ise henüz gelmedi.