Anasayfa Haber YouTube, Video Düzenleme Özelliğini Kullanıma Sundu

YouTube, Video Düzenleme Özelliğini Kullanıma Sundu

YouTube içerik üreticileri

İçerik üreticilerinin en büyük problemlerinden biri YouTube’a yükledikleri videolardaki hataları sonradan düzenleyememesi. Bu yüzden de birçok içerik üreticisi yüklemiş olduğu videoda eğer ciddi bir hata var ise videoyu silip yeniden yüklemesi gerekiyor. Bu da göründüğünden çok daha zahmetli bir iş. Ancak kullanıcılardan gelen geri bildirimleri dinleyen YouTube, içerik üreticileri için tabiri caizse hayat kurtaracak Corrections isimli yeni video düzenleme özelliğini kullanıma sundu.

YouTube Corrections nedir?

Corrections (Düzeltmeler) olarak adlandırılan bu özellik sayesinde içerik üreticileri, videolarını yayından kaldırmadan doğrudan platform üzerinden düzenleyebilecekler. Bu doğrultudaysa içerik üreticileri, videonun açıklamalar kısmına ekleyeceği hata düzeltmeleri ile izleyicilere videoda hangi hataları düzelttiğini belirtebilecekler.

YouTube Corrections
YouTube Corrections (Düzeltmeler) özelliği

İçerik üreticisinin hata düzeltmeleri de düzeltme bildirimi sayesinde izleyicilere gösterilecek. Yukarıda yer alan görselden de görebileceğiniz gibi içerik üreticileri bu bildirimlerin videonun hangi saniyesinde izleyiciye gösterileceğini seçebiliyor. Ayrıca video içinde yer alan tüm düzeltmeler sağ üst kısımda ”Düzeltmeleri Görüntüle” başlıklı kart ile kullanıcılara gösterilecek. Böylelikle izleyiciler videoda hangi hataların düzeltildiği hakkında bilgi sahibi olacak.