Anasayfa Haber Epic Games Store Oyun Derecelendirme Özelliği Kazandı

Epic Games Store Oyun Derecelendirme Özelliği Kazandı

Epic Games Store Oyun Derecelendirme

Epic Games Store sonunda oyunlar için bir oyun derecelendirme sistemi getirdi. Öte yandan bu topluluk derecelendirme sisteminin diğer platformlardan biraz farklı olduğunu söylemeden geçmeyelim. Bununla birlikte kullanıcılara yeni bir Anket sistemi de sunuluyor.

Epic Games Store Oyun Derecelendirme Sistemi Nasıl Çalışıyor?

Ürünler için kullanıcı puanları, bir oyunun durumunu analiz etmek için satın alma yapmadan önce potansiyel müşterilere geliştirici geri bildirimi ve bilgi sağlıyor. Yeni sistem, OpenCritic tarafından desteklenen halihazırda mevcut olan eleştirmen puanlarının yanında mağaza sayfalarında yer alıyor.

Önemli bir farklılık ise herkesin oyuna sahip olduğu için oy veremeyecek olması. Yeni sistemle 2 saatten fazla oyun süresine sahip rastgele oyunculara deneyimlerini 5 yıldızlı bir ölçekte derecelendirmeleri teklif edilecek. Yorum yazma seçeneği ise olmayacak. Yeterli veri toplandıktan sonra genel puan herkesin görmesi için ilgili mağaza sayfasında gösterilecek

Rastgele istek sistemi, tanıtılan yeni Anketler öğesini de kapsayacak şekilde genişletildi. Rastgele ve derecelendirmelerden ayrı olarak oyunculardan çeşitli sistemler için yanıtları içeren bir anketle oyun oturumlarının nasıl gittiğini derecelendirmeleri istenecek. Yeterli yanıt verisi ile Epic’in sistemleri mevcut içeriğe göre kolay filtreleme ve keşfedilebilirlik amacıyla iyileştirmek için ürünlere etiketler oluşturacak.

Mağaza iyileştirmelerinin yanı sıra Epic Games, bugün Çevrimiçi Hizmetler platformunda oyun geliştiricileri için çapraz oyun entegrasyon desteğini geliştiren bir güncelleme de yayınladı.