Anasayfa Haber Özel Soğutmalı İlk Intel Arc Ekran Kartı: Arc A380 Photon

Özel Soğutmalı İlk Intel Arc Ekran Kartı: Arc A380 Photon

Intel, birkaç gün öncesinde Çin’e özel olarak Arc A380 bağımsız ekran kartını piyasaya sunmuştu. Elimizde mevcut olan tüm detaylara ve performans değerlerine zaten bakmıştık. Sunumda ayrıca çeşitli üretim ortaklarından bahsedildi. GUNNIR ise A380 Photon modeliyle özel tasarıma sahip Arc ekran kartını piyasaya süren ilk şirket oldu.

A380 Photon OC, çift fanlı soğutmasının yanı sıra fabrikadan hız aşırtmalı olarak geliyor. Intel’in gösterdiği referans model ise tek bir fana sahip daha basit bir soğutmaya sahipti. GUNNIR muhtemelen ACM-G11 GPU’nun üzerine soğutucu olarak alüminyum blok yerleştirmiş. Tek bir 8 pinli güç konnektörüyle beslenen kart, her biri 15.5 Gbps hızında çalışan üç adet 2 GB GDDR6 modülü kullanıyor. Tanıtımda 16 Gbps hızında belleklerden söz edilmişti, ilginç şekilde burada küçük de olsa daha düşük hızlar görüyoruz.

Referans model 2000 MHz temel saat hızı ve 75W TBP (Toplam Kart Gücü) ile tanıtıldı. Bu özel model ise 450 MHz fark ile 2450 MHz’ye kadar uzanıyor, ancak TBP’nin 92W’a çıktığını da ekleyelim. Öte yandan A380 Photon dört ekran konektörü taşıyor: üç DisplayPort ve bir HDMI 2.0.

GUNNIR ayrıca aşağıdaki görselle birlikte amiral gemisi Arc GPU’sunun üç fanlı olacağını doğruladı. Bulanık şekilde görünen kart A770 veya A780 gibi üst model SKU’lara da ait olabilir.