Anasayfa Haber AMD, Yeni Nesil Steam Deck İçin APU Geliştiriyor Olabilir

AMD, Yeni Nesil Steam Deck İçin APU Geliştiriyor Olabilir

YouTuber MLID, AMD’nin Zen 4 ve RDNA 3 mimarilerine sahip tamamen yeni bir APU üzerinde çalıştığını söylüyor. Bu gizemli işlemcinin resmi kod adı tam olarak bilinmiyor, ancak şirketin Steam Deck‘in yeni nesline güç sağlayacağı belirtildi.

Nispeten daha küçük boyutu nedeniyle şimdilik “Little Phoenix” olarak anılan APU, dört çekirdeğe ve sekiz iş parçacığına sahip olacak. Çekirdek yapılandırması düşük güçlü Mendocino‘ya benzer, ancak Zen 2 yerine yeni Zen 4 mimarisi kullanılıyor.

Grafik tarafına gelince, mevcut RDNA 2 (Steam Deck’teki Van Gogh tarafından kullanılan) mimarisine kıyasla %50 daha verimli olan RDNA 3 mikro mimarisini göreceğiz. Ayrıca söylentiler doğruysa dahili GPU’ya dört kat daha fazla CU (Hesaplama Birimi) entegre edilecek ve bu da performansta devasa bir sıçrama demek.

Steam Deck piyasaya çıkalı henüz uzun bir süre geçmedi. Oyun konsolları ön siparişle birlikte satışa çıkarken stoklar halen kısıtlı. Deck’in halefi muhtemelen yakın bir zamanda gelmeyecek, ancak AMD şimdiden yeni nesil taşınabilir konsola özel SoC’ini geliştiriyor olabilir.