Anasayfa Haber MSI Beta BIOS, Ryzen 5800X3D’ye Overclock Yeteneği Kazandırıyor

MSI Beta BIOS, Ryzen 5800X3D’ye Overclock Yeteneği Kazandırıyor

AMD, henüz piyasaya çıkmadan Ryzen 7 5800X3D‘nin overclock desteğinden yoksun olacağını doğrulamıştı. Yonga üreticisi, CPU’nun tüm frekans ve çekirdek voltajıyla ilgili ayarlama seçeneklerini bloke etti. Sonuç olarak, 3D V-Cache teknolojili işlemciyi satın aldığınızda bu seçeneklerin hiçbirini anakart BIOS’unda göremeyeceksiniz.

Ne yazık ki bu aynı zamanda işlemciye düşük voltaj verme fırsatını da ortadan kaldırıyor. Bununla birlikte, piyasadaki bazı AMD anakartlar, bildiğiniz üzere Ryzen 7 5800X3D’de BCLK’yi overclock etmenize izin veren harici bir saat üreteci ile birlikte geliyor. MSI forumlarındaki yönetici Svet’e göre, MEG X570 Unify için E7C35AMS sürümü Vcore offset, Precision Boost Overdrive (PBO) ve Curve Optimizer ayarlarının kilidini açtı. Forum kullanıcısına göre MSI, kullanıcıların Ryzen 7 5800X3D’ye overclock yapmalarını önermiyor.

Beta yazılımına ek olarak, MSI forum yöneticisi Ryzen 7 5800X3D’de yaptığı bazı Cinebench R23 testlerinin ekran görüntülerini paylaştı. İnce ayardan bahsedilmemiş, ancak çok çekirdek performansında %4.7’lik bir fark var. Tek çekirdek performansı ise neredeyse aynı kalmış görünüyor.