Anasayfa Haber TeamGroup, Masaüstü ve Mobil DDR5 Belleklerini Tanıttı

TeamGroup, Masaüstü ve Mobil DDR5 Belleklerini Tanıttı

DDR5 bellek pazarında iyi bir yer edinen TeamGroup, masaüstü ve dizüstü bilgisayar için hazırladığı Elite serisi RAM’lerini piyasaya sürdü. Satışa çıkan SO-DIMM ve U-DIMM’ler 5600 MHz hızında çalışırken şirket gecikme değerlerini listelemiyor.

Team Group, Masaüstü ve Dizüstü DDR5 Belleklerini Tanıttı-3

Yeni nesil modüller ayrıca 1.1V gibi düşük bir çalışma voltajına sahip. Şirket bu noktada belleklerin güç tüketiminin önemli ölçüde düştüğünü, böylelikle kullanılan sistemin “ömrünün uzadığını” söylüyor. Ek olarak, DDR5’in Same-Bank Refresh özelliği ve optimize edilmiş entegre devre yapısıyla birlikte DDR4’e kıyasla aynı anda iki kat daha fazla veri işleyebildiği belirtilmiş.

Team Group, Masaüstü ve Dizüstü DDR5 Belleklerini Tanıttı-2

Birçok şirket gibi, TeamGroup da ilk olarak 16 GB’lık modüllerini piyasaya sürüyor. Umuyoruz 8 GB’den 32 GB’a kadar uzanan geniş kapasite aralığıyla birlikte DDR5 belleklerin çeşitlendiğini görürüz. Ayrıca tek bir modülde 128 GB’a kadar ulaşan bellekler yakında piyasaya çıkabilir. Son olarak, Temmuz ayının başlarında satışa çıkacak olan Elite serisiyle ilgili herhangi bir fiyatlandırma bilgisinin paylaşılmadığını belirtelim.