Anasayfa Haber RTX 40 Serisi, 800W Güç Sınırına Sahip Olabilir

RTX 40 Serisi, 800W Güç Sınırına Sahip Olabilir

NVIDIA’nın yaklaşan RTX 40 serisi ekran kartlarıyla ilgili tüm bilinenleri bir araya getirmiştik. Bu zamana dek güç tüketimi hakkında pek de iç açıcı olmayan bilgiler gelmişti. Yeni sızıntılar ise amiral gemisi ‘Ada Lovelace’ kartlarda güç sınırının (TDP değil) 800W olarak belirleneceğini gösteriyor.

NVIDIA RTX 40 tabanlı dizüstü bilgisayarlar, mevcut nesil ile neredeyse aynı güç sınırlarına sahip olacak. Amiral gemisi AD103 mobil GPU’nun bu yılın başlarında piyasaya sürülen GA103 ile aynı şekilde 175W’lık bir TGP’ye sahip olacağı söyleniyor. İlginç bir şekilde, aynı maksimum TGP değeri AD104 GPU için de geçerli olacak. Yani bir alt seviyedeki grafik işlemcilerin güç sınırı 10W civarında yükselecek.

Asıl önemli olan masaüstü ekran kartlarına gelelim. Sızıntı kaynağı AD102 GPU için güç sınırının 800W olduğunu iddia ediyor. Bununla birlikte, geçmişte NVIDIA’nın 900W güce sahip bir model üzerinde çalıştığı söyleniyordu. İki bilgiden birisi yanlış olabilir veya 900W’lık SKU farklı bir ürün grubuna ait olabilir. Ancak ne olursa olsun güç tüketiminde çok ciddi artışlar bekliyoruz.

GeForce RTX ekran kartlarında güç limiti ile TDP’nin farklı şeyler olduğunu tekrar hatırlatalım. Güç sınırı sayesinde overclock ile çok daha yüksek frekanslara ulaşmak mümkün. Yani TDP kesinlikle daha düşük olacak, ancak yine de 600W gibi yüksek değerlerden bahsediliyor.