Anasayfa Haber RX 6000 ve RTX 30 Ekran Kartları Ucuzlamaya Devam Ediyor

RX 6000 ve RTX 30 Ekran Kartları Ucuzlamaya Devam Ediyor

AMD Radeon RX 6000 ve NVIDIA RTX 30

Henüz birkaç gün öncesinde ekran kartı fiyatlarının güncel durumuyla ilgili detayları ele almıştık. 3DCenter tarafından yapılan 2021-2022 GPU fiyat analizi ise Radeon RX 6000 serisi ekran kartlarının nihayet liste fiyatının altına düştüğünü gösteriyor.

Analizler her zamanki gibi Avrupa pazarına (Almanya ve Avusturya) dayanıyor. AMD’nin RDNA 2 mimarili ekran kartları artık önerilen liste fiyatından daha düşük ve ortalama %92 oranında fiyatlarla satılıyor. Ayrıca raporda RX 6000 kartların stok durumunun son aylara göre daha iyi olduğu belirtilmiş. AMD tarafında ulaşması en zor kart Radeon RX 6800 XT modeliydi. Artık RX 6800 XT de dahil olmak üzere tüm kartlar iyi fiyatlarla raflarda bulunabiliyor.

RTX 30 serisine gelince, GeForce kartların Mayıs ayının sonundan bu yana %4 daha ucuz olduğu belirtilmiş. Yeşil takımın kartları halen liste fiyatının altına düşmedi, aksine ortalama MSRP’nin %2 üzerinde. Ancak düşüşler aynı hızıyla devam ederse birkaç hafta içinde RTX 30 serisinin çok daha iyi noktalara geleceğini söylemek mümkün.

Ethereum ile birlikte tüm kripto para birimlerinin büyük oranda değer kaybettiğini biliyoruz. Madencilikte kârlılık eskisi gibi değil ve madenciler yatırım kaybından kaçınmak için ekipmanlarını satmaya başladı.