Anasayfa Haber Sony, 100 Megapiksel Kamera Sensörü Üzerinde Çalışıyor

Sony, 100 Megapiksel Kamera Sensörü Üzerinde Çalışıyor

Sony Elektrikli Otomobil

Sony’nin 100 megapiksel akıllı telefon kamera sensörünün üzerinde çalıştığı iddia edildi. Digital Chat Station tarafından Weibo’da yayınlanan bir gönderiye göre, Apple ve Google telefonları için sensör üretici olarak hizmet veren şirket, bu kamera sensörünü orta sınıf telefonlarda kullanacak. Kamera sensörü ile ilgili ayrıntılar halihazırda pek fazla değil. Bunun haricinde, Samsung’un da yeni bir 200 megapiksellik kamera sensörü üzerinde çalıştığı söyleniyor. Samsung, geçmişte piyasaya sürdüğü ISOCELL HP1 sensörünün gelişmiş bir versiyonu üzerinde çalışmayı sürdürüyor. Güney Koreli şirket, bu sensörü 2023’te piyasaya sürülmesi beklenen Galaxy S23 Ultra akıllı telefonda kullanabilir.

Sony Kamera Sensörü
Sony IMX8 Kamera Sensörü

Weibo’da yayınlanan gönderiye göre, Sony’nin 100 megapiksel akıllı telefon kamera sensörü, şirketin IMX8 serisinin bir parçası olacak. Şirketin yeni kamera sensörü, orta sınıf akıllı telefonlarda bulunacak. Sensör serisi, kısa süre önce Honor 70 serisinde kullanılan 54MP sensör olan IMX800 ile görücüye çıkmıştı. Bununla birlikte, Digital Chat Station’ın 100MP sensörle ilgili detayları paylaşmadığını belirtelim. Kamera sensörünün, orta sınıf akıllı telefonları hedefliyor olması, Sony’nin ürün yelpazesindeki en büyük veya en gelişmiş kamera sensörü olmayacağını gösteriyor.

Bunun yanı sıra, Sony’nin IMX9 serisi sensör üzerinde çalıştığı da söyleniyor. Bir sızıntıya göre IMX9 serisi sensör, IMX989 olarak adlandırılacak. Sensörün, 1 inçe yakın bir boyuta sahip olması ve 50 megapiksel çözünürlük ile piyasaya sürülmesi bekleniyor. IMX989 sensörünün Xiaomi 12 Ultra ile birlikte görücüye çıkacağını da belirtelim.

Son olarak yeni 100 megapiksellik Sony kamera sensörünün resmi lansman tarihi ile ilgili herhangi bir bilginin olmadığını da ekleyelim.