Anasayfa Haber Kim Dotcom: “MEGA’da Arka Kapı Var, Hesabınızı Silin”

Kim Dotcom: “MEGA’da Arka Kapı Var, Hesabınızı Silin”

mega, kim dotcom mega hesabınızı silin

Önde gelen bulut depolama servislerinden MEGA’nın şifreleme mekanizmasında yer alan kusur nedeniyle kullanıcıların dosyalarının tam anlamıyla şifrelenmiş sayılamayacağı güvenlik araştırmacıları tarafından ortaya çıkarılmıştı.

MEGA’nın kurucularından ve sahiplerinden biri olarak bilinen Kim Dotcom ise ilgili haberin yayınlanmasından hemen sonra ilginç bir Tweet dizisi yayınladı. Sanılanın aksine MEGA ile uzun süredir herhangi bir resmi/gayriresmi bağlantısının olmadığını belirten Kim, Çin Hükümeti ve eski ortaklarının Mega’yı elinden alıp arka kapılar yerleştirdiğini söyledi.

Mathias Ortmann ve Bram Van der Kolk’un kendisinden hemen sonra şirketin kontrolünü ele geçirdiğini ve geçmişte Çin’in en çok aranan kişilerden Bill Liu’nun hükümet ile nasıl anlaşma yaptığına değindi. 2016 yılında TorrentFreak tarafından yayınlanan habere göz attığımızda Bill Liu ismi karşımıza MEGA’nın o zamanki yöneticisi olarak çıkıyor.

Kim Dotcom son Tweet serisinde ise hükümet ile olan anlaşmanın serviste bir arka kapı bırakılmasıyla gerçekleştiğini belirtiyor. Kullanıcıları ise “Güvenli değil, hesabınızı silin.” diyerek uyarıyor.