Anasayfa Haber Unity Game Services Beta Sürecinden Çıktı

Unity Game Services Beta Sürecinden Çıktı

Unity Game Services

Kullanıcıların oyunları daha rahat oluşturmasına olanak sağlayan ve ilk olarak Ekim 2021’de duyurulan Unity Gaming Services, resmi olarak beta sürecini tamamladı.

Son altı ayda 54.000’den fazla geliştiriciden oluşan bir havuzdan geri bildirim alındı. Bu geliştiriciler, Unity’nin beta test süresinin sonuna ulaşmasına yardımcı olan 6.000’den fazla benzersiz oyun projesinde Unity Game Services kullanarak sürece yardımcı oldular.

Her stüdyo, geliştirici ve oyun benzersiz olduğundan, UGS’yi istediğiniz şekilde çalışmanıza izin verecek şekilde modüler olarak tasarlanmış. UGS’yi Unity, Unreal veya Homebrew gibi istediğiniz bir motorla entegre edebilir ve ihtiyacınız olan araçları kullanabilirsiniz. Birlikte çalışabilirlik için tasarlanmış merkezi veri ve SDK’lara sahip tek bir gösterge panosu ile geliştirme sürecine daha fazla zaman ayırabilirsiniz. Böylece geliştiriciler oynanış deneyimine daha fazla zaman ayırabiliyor.

Unity Game Services, açık betadan çıkmasıyla birlikte eski ve yeni geliştiricilere sunulan bir dizi yeni özellikle birlikte geliyor. Bunlar şu şekilde;

  • Analytics: Geliştiricilerin oyun performansını ve oyuncu davranışı verilerini gerçek zamanlı olarak incelemesine olanak tanıyan araç.
  • Kimlik Doğrulama: Geliştiricilerin oyunlarına hesap ekleme özelliklerini kazandırması için eklenmiş bir özellik.
  • Cloud Code: Durum bilgisi olmayan sunucu tarafı kodunun tam sürüm değişikliğine gerek kalmadan yazılmasına ve dağıtılmasına izin veren özellik.
  • Cloud Save: Oyuncu verilerini ve ilerlemelerini kaydeden ve çapraz platform desteği sunan özellik.
  • Ekonomi: Geliştiricilerin işlevsel bir oyun içi ekonomi oluşturmasına olanak tanıyan ve aynı zamanda uygulama içi satın alma işlemlerini kolaylaştıran özellik.
  • Relay: Özel bir oyun sunucusu yerine çok oyunculu bağlantı desteği sunan bir hizmet.
  • Lobi: Oyuncuların herkese açık lobiler oluşturmasına veya arkadaşlar için yalnızca davetli lobiler oluşturmasına olanak tanıyan özellik.
  • Oyuncu Etkileşimi: Oyuncular arası etkileşim ve oyuncular için sunulacak içerikleri sağlayan hizmet.

Unity, betadan çıkışın ardından UGS’yi geliştirmeye devam edecek. Geliştiriciler, ileriye dönük olarak oyunlarına yeni özellikler kazandırabilecek. Son olarak 13 Temmuz’da düzenlenecek olan UGS Genel Bakış Eğitim Kampı etkinliğine katılmak için Unity Dashboard üzerinden başvuru yapmanız gerektiğini belirtelim.