Anasayfa Haber AMD, Ekran Kartı Kıyaslama Aracını Duyurdu

AMD, Ekran Kartı Kıyaslama Aracını Duyurdu

AMD, tüketicilerin bireysel ihtiyaçları için en iyi ekran kartı modelini seçebilmesi için kendi “GPU Karşılaştırma Aracını” kullanıma sundu. Sunulan aracın en iyi yanı, AMD Radeon RX 6000 serisi GPU’ların yanı sıra NVIDIA’nın GeForce RTX 30 serisi ekran kartlarının tümünü kapsıyor olması.

Tüm performans değerlerinin AMD’nin dahili laboratuvarlarında test edilerek sunulduğunu belirtelim. Bununla birlikte, Radeon RX 6500 XT veya RX 6400’ü içeren herhangi bir performans karşılaştırma tablosu göremiyoruz. Ayrıca ekran kartları ve oyun kıyaslamalarının biraz seçici olduğunu söylemek mümkün. Eğer 1080p oyunlardan birini seçerseniz, alt uç GPU’ların karşılaştırıldığını göreceksiniz. 1440p veya 4K gibi çözünürlükleri düşünüyorsanız, yalnızca orta-üst sınıf kartların verileri ile karşılaşacaksınız.

Öte yandan AMD’nin oyun seçimleri biraz tartışmalı diyebiliriz. Listelenen oyunların çoğu Radeon ekran kartları için optimize şekilde çalışıyor. Öte yandan şirketin bu araç üzerinde çalıştığı belirtiliyor ve gelecekte daha fazla seçenek eklenebilir. Örneğin oyun ayarları ve API’lerle ilgili seçenekler çok kısıtlı.