Anasayfa Haber FSR 2.0 Teknolojisi Xbox Konsollara Geliyor

FSR 2.0 Teknolojisi Xbox Konsollara Geliyor

AMD’nin yeni FidelityFX Super Resolution (FSR) 2.0 teknolojisi hızlı bir çıkış yaptı. Henüz oyunlara yeterince yayılmış değil, ancak yakın zamanda açık kaynak kodları yayınlandı ve Unreal Engine eklentileri hazır hale geldi. Öte yandan yapılan test testlere bakılırsa FSR 2.0 selefine göre çok daha başarılı.

GPUOpen ekibi ve Xbox’tan Jason Ronald tarafından yapılan paylaşımlar, FSR 2.0’ın yakında Xbox oyun konsollarına doğru uzanacağını gösteriyor. Xbox geliştirme ekipleri şu anda ölçekleme teknolojisini aktif olarak oyunlarda test ediyor. Ayrıca yalnızca Xbox Series X ve Series S değil, önceki nesil Xbox One aynı şekilde FSR 2.0 desteğine kavuşacak.

AMD’nin görüntü yükseltme teknolojisi Steam Deck’in yanı sıra PC ekosistemi dışında ilk kez kullanılacak. FSR’nin Xbox oyunlarında ne kadar öne çıkacağını zaman gösterecek. 2.0 sürümü Microsoft konsollarda daha önemli olacak zira büyük bir potansiyele sahip.

Xbox Series X ve S bildiğiniz gibi AMD’nin RX 6000 serisi GPU’ları ile aynı RDNA 2 mimarisine sahip. Bu nedenle özel Xbox SoC’lerin FSR 2.0’dan büyük ölçüde faydalanmasını bekliyoruz.