Anasayfa Haber Mobil GPU Taşıyan Masaüstü Ekran Kartı Fotoğraflandı

Mobil GPU Taşıyan Masaüstü Ekran Kartı Fotoğraflandı

Koreli bir TechTuber, NVIDIA GeForce RTX 3060 mobil GPU’ya sahip olan bir masaüstü ekran kartının görüntülerini paylaştı. BullsLab Jay‘e göre bu türde masaüstü kartlarına sahip olanların “özel bir sürücüye” sahip olması gerekiyor. NVIDIA tarafından sunulan resmi sürücüler bu kartı tanıyamıyor, yani oyun oynamak için uygun bir seçim değil.

Geçmişte madencilik amacıyla kullanılan, mobil grafik yongalarını taşıyan masaüstü ekran kartları gün yüzüne çıkmıştı. Bildiğiniz gibi NVIDIA’nın mobil sürümleri (LHR) kripto para kısıtlamalarına sahip değil. Raporlarda RTX 3070 mobil ve RTX 3060 mobil gibi çeşitli dizüstü bilgisayar GPU’ları gördük. BullsLab Jay ayrıca RTX 3060 mobil/masaüstü kartlarının daha iyi soğutma fırsatı ve ek 10W güç aralığı dışında dizüstü bilgisayarlar ile hemen hemen aynı performansı sunacağını söylüyor.

Kripto madenciliği, Bitcoin ve beraberindeki coin’lerle birlikte ciddi bir çöküş yaşamıştı. Bu süreçle birlikte ikinci el pazarı kullanılmış ekran kartlarıyla dolmaya başladı. Son yıllarda durum öyle bir hal aldı ki dizüstü bilgisayarlarda kullanılan harici GPU’lar masaüstü PCB’lerine entegre edildi. Ancak şimdi her şey tersine döndü. Kripto para madencileri, şimdi kartları elinden çıkarmanın yollarına bakıyor.