Anasayfa Haber Asus ROG Phone 6, Dünyanın İlk IPX4 Sertifikalı Oyuncu Telefonu Olacak

Asus ROG Phone 6, Dünyanın İlk IPX4 Sertifikalı Oyuncu Telefonu Olacak

Asus ROG Phone 6

Asus’un bir sonraki oyuncu telefonu olacak olan ROG Phone 6 ile ilgili yeni bilgiler paylaşılmaya devam ediliyor. Daha önceden bazı sertifikalandırma kuruluşlarında boy gösteren Asus ROG Phone 6 ile ilgili kısa süre önce önemli bir paylaşım yapıldı. Asus, yayınlamış olduğu tanıtım görseliyle birlikte ROG Phone 6’nın, dünyanın ilk IPX4 sertifikalı oyuncu telefonu olacağını söyledi.

Yayınlanan tanıtım görsellerinde ROG Phone 6‘nın dayanıklılığına dikkat çeken şirket, ayrıca yeni nesil oyuncu telefonunun her yönden su sıçramalarına karşı dayanıklı olacağını da belirtti.

Asus ROG Phone 6 Özellikleri Nasıl Olacak?

Henüz Asus’un yeni nesil oyuncu telefonunun özellikleri hakkında herhangi bir resmi bir açıklamada bulunulmadı. Ancak şirkete yakın kaynakların servis ettiği bilgilere göre, söz konusu telefon 6.78 inçlik FHD+ çözünürlük sunan bir ekranın üzerine inşa edilecek.

İşlemci tarafında da Qualcomm’un en yeni amiral gemisi işlemcilerinden biri olan Snapdragon 8 Gen 1 Plus‘dan güç alacağı belirtilen telefon, ayrıca 65W hızlı şarj destekli 6000 mAh’lik bir batarya tarafından da beslenecek. Aynı zamanda tüm bu özelliklere ev sahipliği yapacak olan modelin arka tarafında da 64 MP’lik ana kameralı üçlü arka kamera kurulumuna yer verilecek.