Anasayfa Haber M2 İşlemci ile Güncellenecek Mac Modelleri Ortaya Çıktı

M2 İşlemci ile Güncellenecek Mac Modelleri Ortaya Çıktı

M2 işlemci ile güncellenecek Mac Modelleri

Apple, 6 Haziran tarihinde düzenlemiş olduğu etkinlikle beraber M2 işlemcisini duyurmuş ve M2 işlemcili yeni MacBook Air ve MacBook Pro modellerini piyasaya sürmüştü. Cupertinolu teknoloji devinin bu hamlesinden sonra M2 işlemci ile güncellenecek Mac modelleri de merak edilmeye başlanmıştı. Şirketin yeni M2 işlemcili modelleri merak konusuyken, kısa süre önce Mark Gurman konuyla ilgili önemli bir rapor yayınladı ve M2 işlemci ile güncellenecek Mac modellerini gözler önüne serdi.

Power On haber bülteninde bazı açıklamalarda bulunan Mark Gurman, Apple’ın yakın zaman içerisinde kullanıcıların karşısına M2, M2 Pro, M2 Max, M2 Ultra ve M2 Extreme işlemcilerinden güç alacak olan Mac cihazları ile çıkacağını ifade etti. Gurman bu cihazları ise şu şekilde sıraladı:

M2 İşlemci ile Güncellenecek Mac Modelleri (Söylenti)

  • M2 işlemcili Mac Mini
  • M2 Pro işlemcili Mac mini
  • M2 Pro ve M2 Max işlemcili 14/16 inçlik MacBook Pro’lar
  • M2 Ultra ve M2 Extreme işlemcili Mac Pro

Şimdilik söz konusu Mac cihazların ne zaman lanse edileceği bilinmiyor. Ancak, Gurman’ın ifade ettiklerine göre bahsi geçen modellerin en geç 2023 yılının başına kadar duyurulması bekleniyor.

Bunun dışında Gurman, açıklamalarında Apple’ın iMac ve Mac Studio modellerini ikinci nesil Apple Silicon serisiyle güncellemeyeceğine de dikkat çekiyor. Hatırlayacağınız üzere Gurman, geçtiğimiz günlerde yayınlamış olduğu raporla birlikte Apple’ın M3 işlemcili iMac modeli üzerinde çalıştığını ifade etmişti. Bu da Apple’ın iMac ve Mac Studio modellerini doğrudan üçüncü nesil Apple Silicon serisi işlemcilerle güncelleyeceği iddialarını güçlendirmişti.

Tabi, herhangi bir resmi açıklama olmadığından bu iddiaların doğruyu yansıtıp yansıtmadığını söyleyemiyoruz. Fakat Gurman’ın daha önceki isabetli sızıntılarını göz önünde bulundurduğumuzda, bu söylemlerin doğruluk payının olabileceğini de belirtmekte yarar var.