Anasayfa Haber Steam Deck Bekleyenlere İyi Haber: Üretim Artıyor

Steam Deck Bekleyenlere İyi Haber: Üretim Artıyor

Tanıtımından bugüne kadar büyük bir ilgi gören Steam Deck ne yazık ki ülkemizde resmi olarak satılmıyor. Bu taşınabilir konsollardan birisi bize ulaştı ve kutu açılışı yapmıştık. Yani Deck ile ilgili yakında birçok detay sizinle olacak.

Bildiğiniz üzere bu konsollara yurt dışında bile ulaşmak zor zira ön siparişle birlikte belirli bir kesim kullanıcıya satış yapılıyor. Valve şimdi oyunseverler için harika haberler paylaştı ve haftada üretilen Steam Deck sayısının iki kattan fazla arttığını söyledi. Şirket ayrıca ikinci çeyrekteki rezervasyonlar için sevkiyatları yaptığını, üçüncü çeyrek için hazırlıkların başladığını duyurdu.

Uzun lafın kısası, üretim sayıları ikiye katlanan Steam Deck oyun konsolları müşterilere eskisinden çok daha erken ulaşacak. Bununla birlikte, beklenen kullanılabilirlik tarihi değişmedi ve hala “Ekim 2022 veya sonrası” olarak görünüyor. Ancak tarih aylardır aynı kaldı ve yakında bir güncelleme yapılabilir.

Valve’a göre Steam Deck, Nisan ayından beri Steam’in “en çok satanı” oldu. Bu da Deck için büyük bir talep olduğunu gösteriyor. Öte yandan şirket, GPU kıtlığının hafiflemesiyle birlikte AMD’den daha yüksek miktarda Van Gogh SoC tedarik edebilir, daha fazla oyun konsolu üretebilir.