Anasayfa Haber i9-13900K, Karaborsada Satışa Çıktı

i9-13900K, Karaborsada Satışa Çıktı

Intel 12. Nesil Alder LAke İşlemci CPU

Son günlerde yayılan sızıntılarla birlikte mühendislik örneği Raptor Lake CPU’ların test için dağıtıldığını fark etmiştik. 13. Nesil Intel işlemcilerin bu yıl Eylül/Ekim’e kadar tanıtılmasını beklemiyoruz. Her zaman olduğu gibi, yeni serinin piyasaya sürülmesine aylar olmasına rağmen karaborsada satışlar başladı bile.

Mühendislik örneği yongalar zaman zaman yenileme alıyor ve şirketlerin eline daha gelişmiş çipler ulaşıyor. Bazı uyanık kişiler ise artık işine yaramayacak işlemcileri açık artırma sitelerine çıkarıyor. Aslında bu numunelerin Intel’e geri dönmesi gerekiyor, ancak teknoloji devi çoğu zaman ES CPU’ları toplamak için enerji sarf etmek istemiyor.

i9-13900K
i9-13900K

Satışa çıkan Core i9-13900K modelinin ASUS Z690 ROG APEX anakart üzerinde çalıştığı doğrulandı. Açıklamada ayrıca düzgün bir şekilde çalıştığı ve hatta hız aşırtmayı desteklediği iddia ediliyor. Yeni amiral gemisi 8 Raptor Cove performans çekirdeği ve 16 Gracemont verimlilik çekirdeğiyle birlikte çalışacak.

Satıcı, ilanda CPU SPEC kodu ve QR kodları gibi tüm önemli bilgileri saklayarak kendini güvene almış. Ancak numune Raptor Lake işlemci zaten çoktan satıldı bile. Kısa zaman önce Core i9-13900 modelinin erken testlerine göz gezdirmiştik. Hız aşırtma desteği sunan “K” modeli ise ilk defa karşımızda.