Anasayfa Haber Windows 11 22H2 Sistem Uyumluluğu Nasıl Kontrol Edilir?

Windows 11 22H2 Sistem Uyumluluğu Nasıl Kontrol Edilir?

Windows 11 22H2, bu yılın son baharında kullanıcılara sunulmaya başlayacak ve birkaç yeni özelliğin yanı sıra birçok iyileştirmeyle gelmesini bekliyoruz. Aslına bakılırsa Sun Valley 2 ile birlikte donanım gereksinimlerinde hiçbir şey değişmeyecek. Ancak Microsoft, gelecek güncellemeyle uyumluluğu kontrol etmenizi sağlayan bir kayıt defteri değişikliği yaptı.

Bir sonraki güncelleme kapıda ve uyumluluğu hemen kolayca doğrulayabilirsiniz. Şirket tarafından sessizce duyurulan yeni bir kayıt defteri işleviyle birlikte bilgisayarınızın Windows 11 sürüm 22H2 ile uyumlu olup olmadığını birkaç tıkla kontrol edebilirsiniz. Eğer mevcut durumu bilmek istiyorsanız şu adımları izleyin:

  • Arama bölmesine “Kayıt Defteri Düzenleyicisi” yazın ve karşınıza çıkan ilk seçeneğe tıklayın.
  • Bilgisayar\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\TargetVersionUpgradeExperienceIndicators” konumuna gidin.
  • NI22H2″ girdisi ‘Nikel’ anlamına gelirken güncellenmiş 22H2 sürümü temsil ediyor.
  • Burada “RedReason” isimli bir seçenek göreceksiniz. Eğer değer “None” olarak görünüyorsa cihazınız özellik güncellemesi için hazır demektir. Yani Microsoft, en azından şimdilik cihazınızdaki güncellemeyi engellemeyecek.

Aynı şekilde, yükseltme için kullanılabilir depolama alanı hakkında size bilgi veren “SystemDriveTooFull” adlı girdiyi kontrol edebilirsiniz. Eğer bu girdinin değeri “1” ise cihazınızda 22H2 veya sonraki sürümler için yeterli depolama alanı yok demektir.