Anasayfa Haber Google, Güney Afrika’daki Alan Adını Yenilemeyi Unuttu

Google, Güney Afrika’daki Alan Adını Yenilemeyi Unuttu

Google Güney Afrika

Google, 2015 yılında Google.com alan adını yenilememiş ve eski şirket çalışanı 12 dolara alan adını satın almıştı. Yapılan bu acemilikse çok konuşulmuştu. Aradan geçen yaklaşık 7 yılın ardından Google benzer bir haber ile yeniden gündeme geldi. Bu sefer ise Google, Güney Afrika’daki alan adını yenilemeyi unuttu. Yaşanan durum ardından da Google’ın Güney Afrika’daki web sitesine (Google.co.za) birkaç saatliğine erişim sağlanamadı.

Şirketin Güney Afrika’daki arama motoruna erişim sağlamazken, yapılan whois araştırmaları sonucunda google.co.za adresinin domain süresinin 25 Haziran 2022‘de sona erdiği ve 1 Temmuz‘da da silinmeyi beklediği gözler önüne serildi.

Google Alan Adı

Şirketin bu acemiliği sosyal medyada konuşulmaya başlanırken, Google’ın temsilcileri konuyla ilgili olarak Android Authority’e bir takım açıklamalarda bulundu. Şirket temsilcileri açıklamasında: ”Google.co.za alan adını etkileyen sorunun farkındayız ve eski haline getirmek için çalışmalara devam ediyoruz. Bu arada Güney Afrikalı kullanıcıları Google.com alan adını üzerinden Google’a erişim sağlayabilir, kullanıcıların bu URL adresini kullanmalarını tavsiye ederiz.” ifadelerine yer verdiler.

Yapılan bu açıklamanın hemen ardındansa google.co.za adresi yeniden erişime açıldı. Yaşanan bu olaysa şirketin büyük acemiliği olarak tarihe geçti.