Anasayfa Haber İkinci El Ekran Kartı Fiyatları %50’ye Kadar Düştü

İkinci El Ekran Kartı Fiyatları %50’ye Kadar Düştü

Kripto para birimleri yaklaşık altı aydır kan kaybediyor. Bitcoin geçtiğimiz yıl Kasım ayında 67 bin dolar seviyelerini görmüşken, bugün 20 bin doların altında seyrediyor. Kripto para madencileri bir bir ekipmanlarını satmaya başladı. Bloomberg tarafından yayınlanan yeni bir rapor ise kripto para madenciliği endüstrisinin hızlı bir şekilde öldüğünü ortaya koyuyor.

Bitcoin ve Ethereum gibi dünyanın önde gelen kripto para birimlerinin birçoğunun çökmesiyle, madencilik artık birçok insan için sürdürülebilir bir gelir biçimi değil. Sonuç olarak, madenciler ekran kartlarını topluca satışa çıkarıyor ve bu da ikinci el piyasasında fiyatların ciddi şekilde düşmesine neden oluyor.

Nitekim tüm bunlar PC oyuncuları için harika bir haber. Kripto çöküşünden önce ikinci el ekran kartı fiyatları akıl alır gibi değildi, hatta kutusu açılmamış ürünlerden bile yüksek fiyatlar görmek mümkündü. Bloomberg tarafından alıntılanan bir tahmine göre, tüketici ekran kartlarının %35’i yükselişten önce madenciler tarafından satın alındı. Son birkaç ay içerisinde kullanılmış ekran kartlarının fiyatı %50 oranında düştü ve fiyatların daha da düşmesi muhtemel.

Bu ekran kartları, çoğu durumda bellek ve güç dağıtım sistemlerinde ciddi bir aşınma ve yıpranmaya neden olabilecek şekilde yıllardır ara vermeden madencilik için hizmet ediyor. Sonuç olarak ikinci el bir ekran kartına yatırım yaparken oldukça dikkatli olunmalı.