Anasayfa Haber Korsan DLC Kullanımının Önüne Geçecek Çözüm Tanıtıldı: Denuvo SecureDLC

Korsan DLC Kullanımının Önüne Geçecek Çözüm Tanıtıldı: Denuvo SecureDLC

Denuvo SecureDLC

Korsanlığa karşı bir çözüm olan Denuvo’nun arkasındaki yazılım şirketi Irdeto şimdi de oyunlar için satın almadan ek içerik elde edenleri hedef alıyor. Denuvo SecureDLC başlıklı yeni DRM çözümü oyun geliştiricilerine Steam, Microsoft Store ve Epic Games Store gibi devasa PC oyun platformlarında mikro dönüşümlerini koruma seçeneği sunuyor.

Şirket, DLC paketlerindeki mevcut korumaların oyun sahipleri tarafında herkese açık araçlar kullanılarak bunlar için ödeme yapılmadan kolayca aşılabildiğini söylüyor. Bunlar, kozmetik öğelerin kilidini açmaktan tüm genişletme paketlerine kadar değişebiliyor ve Irdeto, yeni ve “türünün ilk” dijital hak yönetimi çözümünün buna bir son verebileceğini ifade ediyor.

Irdeto, çözümün oyun DLC’sine dahil edilme sürecini küçük, basit ve API tabanlı olarak tanımlamış. Yalnızca küçük kaynak kodu değişiklikleri ile entegrasyon yapılabilecek. Denuvo SecureDLC, sorunu çözmek için oyun koduna uygulama programı arayüzüne dayalı küçük ve basit bir uygulama gerektiriyor. Platform API’si, SecureDLC API mekanizması tarafından yeniden doğrulanıyor ve böylece korsan saldırılarını önleyip verilmemesi gerektiğinde erişimi engelliyor.