Anasayfa Haber Instagram, Tüm Video Gönderilerini Reels Sayfasında Yayınlamayı Planlıyor

Instagram, Tüm Video Gönderilerini Reels Sayfasında Yayınlamayı Planlıyor

Instagram Reels Video

TikTok ile sıkı bir rekabet içerisinde olan Instagram, geride bıraktığımız yıl Reels özelliğini kullanıma sunmuştu. Reels adı altında kullanıcıların özgün videolar hazırlamasına olanak sağlayan sosyal medya devi, şimdi de video gönderiler için yeni bir özelliği kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Sosyal medya uzmanı Matt Navarra‘nın Twitter hesabı üzerinden servis ettiği görsellere göre, Instagram’daki video gönderilerinin daha geniş kitlelere ulaştırmak için Reels biçiminde yayınlanacağını görüyoruz.

Henüz belli başlı kullanıcıların erişimine sunulan bu özelliğin ne zaman yayınlanacağı bilinmiyor. Ancak Meta sözcüsü TechCrunch’a vermiş olduğu demeçte, Instagram’daki video deneyimini basitleştirme ve iyileştirme çabalarının bir parçası olarak söz konusu özelliği test ettiklerini belirtti. Platform üzerindeki tüm video gönderilerini Reels sayfasından yayınlayarak daha fazla etkileşim almayı planladıklarını da söyleyen sözcü, aynı zamanda kullanıcıların video gönderilerine efekt ve müzik ekleyebileceklerini de müjdeledi.

Şimdilik, söz konusu özellik hakkında detaylı bir bilgi paylaşılmadı. Fakat sınırlı kullanıcının erişim sağlayabildiği özellik ile ilgili detaylı bilgilerin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.