Anasayfa Haber Apple İşletim Sistemleri Kilitleme Modu Sunacak

Apple İşletim Sistemleri Kilitleme Modu Sunacak

Apple Kilitleme Modu

Apple yakında sunulacak olan iOS 16, iPadOS 16 ve macOS Ventura işletim sistemlerinin Kilitleme Modu denen bir özelliğe sahip olacağını duyurdu. Şirkete göre Kilitleme Modu, NSO Group ve devlet destekli özel şirketler tarafından oluşturulan gelişmiş saldırılarla hedeflenen belirli kişiler düşünülerek oluşturuldu.

Etkinleştirildiğinde, Kilitleme Modu aşağıdaki korumaları sunacak:

  • Mesajlar: Resimler dışındaki çoğu mesaj eki türü engellenir. Bağlantı önizlemeleri gibi bazı özellikler devre dışı bırakılır.
  • Web’de gezinme: Tam zamanında (JIT) JavaScript derlemesi gibi belirli karmaşık web teknolojileri, kullanıcı güvenilir bir siteyi Kilitleme Modu’ndan çıkarmadığı sürece devre dışı bırakılır.
  • Apple servisleri: Kullanıcı daha önce başlatıcıya bir arama veya istek göndermediyse, FaceTime aramaları da dahil olmak üzere gelen davetler ve servis istekleri engellenir.
  • iPhone kilitlendiğinde bir bilgisayar veya aksesuarla olan kablolu bağlantılar engellenir.
  • Kilitleme Modu açıkken yapılandırma profilleri yüklenemez ve cihaz mobil cihaz yönetimine (MDM) kaydolamaz.

Zaman içinde Apple, Kilitleme Modu’nu güçlendirmeye devam edecek. Ek olarak şirket aktif olarak güvenlik topluluğundan geri bildirim istiyor. Apple Güvenlik Ödülü programında artık Kilitleme Modu’nda kusur arayan araştırmacılar için yeni bir bölüm de sunacak ve tüm ödüller ikiye katlanmış durumda. Bu anlamda en ciddi güvenlik açıklarını bulanlar 2.000.000 dolara kadar kazanabilecek.