Anasayfa Haber Apple M2, Oyun Testlerinde Radeon 680M’ye Karşı

Apple M2, Oyun Testlerinde Radeon 680M’ye Karşı

Apple M2

Apple, yaklaşık iki yıl önce kendi tasarladığı özel M1 SoC’leriyle yeni bir dönem başlatmıştı. Kısa bir zaman önce halefi M2 piyasaya çıktı ve M1 üzerinde orta düzey performans iyileştirmeleri gördük. Apple, daha yeni bir çekirdek mimarisi, biraz daha hızlı CPU frekansları ve 100 GBps’ye kadar bant genişliğine sahip LPDDR5 bellekler sayesinde M1’e göre %18 performans artışı sağlanacağını söylüyor.

Hardware Unboxed tarafından yapılan bir inceleme ise Apple’ın yeni M2 çipinin oyun performansına bakma fırsatı sağladı. YouTube kanalı bir M2 MacBook aldı ve Shadow of the Tomb Raider’da Ryzen 7 6800U’ya karşı test etti. Bu mobil işlemcide RDNA 2 mimarisinden faydalanan, güçlü bir iGPU olan Radeon 680M yer alıyor. Ancak M2, her şeye rağmen AMD’nin entegre grafiklerinden daha iyi performans gösterdi.

Apple M2, 1920×1200 çözünürlükte Orta, Yüksek ve En Yüksek (BTAO) grafik ön ayarlarında Ryzen 7 6800U’yu küçük farklarla geride bıraktı. İki yonga da ortalama 30 civarında FPS verdi. Apple’ın yongaları bildiğiniz üzere oyun için tasarlanmıyor. Bunu göz önünde bulundurursak sonuçlar daha da etkileyici bir hal alıyor. Öte yandan oyun macOS işletim sistemiyle optimize edilmiş değil. Bu nedenle grafik API’sindeki optimize edilmemiş kodlar nedeniyle performansın olumsuz etkilendiğini not düşelim.

M2 çipinin entegre grafik standartlarına göre oyun oynatabilmesi harika. Ancak piyasadaki çoğu PC oyunu macOS ile uyumlu değil.