Anasayfa Haber Apple Watch Extreme Sports Bu Yıl Tanıtılabilir

Apple Watch Extreme Sports Bu Yıl Tanıtılabilir

Apple Watch Extreme Sports

Yaklaşan Apple Watch akıllı saatin ‘Extreme Sports’ versiyonu, bu yıl kullanıcılarla buluşabilir. Akıllı saatin daha önce piyasaya sürülen diğer tüm Apple Watch modellerinden daha dayanıklı olarak karşımıza çıkması bekleniyor.

Bloomberg’den Mark Gurman, Extreme Sports’un Apple Watch’un üç varyasyonunun biri olacağını söylüyor. Bunlar normal bir sürüm, uygun fiyatlı bir SE modeli ve sağlam bir sürüm olarak anılıyor.

Sağlam sürümün adı ‘Extreme Sports’ olarak adlandırılabilir ancak resmi adı şu anda belli değil. Bu modelin Apple Watch Series 7’nin 45mm versiyonuna göre yüzde 7 daha fazla ekran alanına ve 502 x 410 çözünürlüğe sahip olacağı belirtilmiş. Apple Watch Series 8’in 50,5 mm ekran boyutuna sahip olması bekleniyor ancak aynı ekran boyutunun dayanıklı modelde kullanılıp kullanılmayacağı bilinmiyor.

Yeni Apple Watch, alüminyumdan daha güçlü olan yeni metal kasa sayesinde gelişmiş darbe direnci ve koruma sağlayacak. Ekran kırılmaya karşı daha dayanıklı olacak ve daha büyük ekran alanı modelin daha büyük bir batarya ile sunulacağı anlamına geliyor.

Donanım ve sensörler söz konusu olduğunda, yeni Apple Watch serisinin Apple Watch Series 7 ve Apple Watch Series 6’ya güç veren aynı çipsete sahip olduğu söyleniyor ancak bu çip S8 olarak sunulabilir. Yeni seri ateş gibi ölçümler için bir vücut ısısı sensörüyle gelebilir ancak bu durum sadece sensörün Apple’ın dahili testlerini geçmesi durumunda söz konusu olacak. Bu yükseltmeler, yeni Apple Watch Series 8’in daha iyi su geçirmezlik özelliği gösterebileceğini de akıllara getiriyor.