Anasayfa Haber Heroes of the Storm Resmen Öldü

Heroes of the Storm Resmen Öldü

Blizzard, MOBA oyunu Heroes of the Storm’un kalıcı bakım moduna geçtiği için artık herhangi bir önemli içerik güncellemesi görmeyeceğini açıkladı.

Kısacası, sunucular çevrimiçi kalacak ve Heroes of the Storm oynanabilir kalacak, ancak güncellemelerin son yıllarda olduğundan daha az ve daha uzun aralarla gelmesini bekleyebilirsiniz.

Geliştiriciler yaptıkları duyuruda “Heroes of the Storm’u uzun süredir devam eden diğer oyunlarımız StarCraft ve StarCraft II’ye benzer bir şekilde destekleyeceğiz” diyor. “Gelecekte, sezonluk rollere ve kahraman rotasyonlarına devam edeceğiz ve oyun içi mağaza çalışmaya devam edecek fakat yeni satın alınabilecek içerik ekmelek için herhangi bir planımız yok. Gelecekteki yamalar öncelikle müşteri sürdürülebilirliği ve hata düzeltmeye odaklanacak ve denge güncellemeleri de gelmeye devam edecek.”

Blizzard, önümüzdeki hafta lansmanı yapılacak bir yama ile tüm oyuncuların “takdirimizin bir göstergesi” olarak bir Epic Arcane Lizard bineği alacaklarını açıklıyor.

Beklenen Açıklama

Heroes of the Storm için büyük desteğin sona ermesi, oyuncuları için pek de sürpriz olmadı. Oyunun son yeni kahramanı Hogger, Aralık 2020’de piyasaya çıktı ve o zamandan beri birkaç kahramanın elden geçirilmesi ve denge güncellemesi olmasına rağmen, yeni içerik eklemesi yapılmadı. Oyunun son denge yaması Mart 2022’de yayınlandı.

Heroes of the Storm, MOBA – veya çok oyunculu çevrimiçi savaş arenası – oyunları için patlamanın zirvesi olan Haziran 2015’te piyasaya sürülmüştü. Dota 2 ve League of Legends gibi önde gelen oyunlar popülerliğini korurken, Heroes of the Storm özel bir hayran topluluğunu sürdürmesine rağmen asla gerçek bir çıkış yakalayamadı. Tüm bunlara ek olarak söz konusu MOBA’nın aslında daha 2018 yılında öldüğünü söylersek pek yanlış olmaz galiba.

Heroes of the Storm Nedir?

Heroes of the Storm, her oyuncunun benzersiz yeteneklere sahip güçlü bir Kahramanı kontrol ettiği ve ekibiyle birlikte düşman ekibin “çekirdeği”ni istila etmek ve yok etmek için çalıştığı takım tabanlı rekabetçi bir oyundur.

Oyun 30 Haziran 2015’ten bu yana piyasaya sürülen şu kahramanları içerir:
  • Diablo: Auriel, Azmodan, Cassia, Deckard, Diablo, Imperius, Johanna, Kharazim, Leoric, Li-Ming, Malthael, Mephisto, Nazeebo, Sonya, The Butcher, Tyrael, Valla, ve Xul
  • Overwatch: Ana, D.Va, Genji, Hanzo, Junkrat, Lúcio, Mei, Tracer ve Zarya
  • StarCraft: Abathur, Alarak, Artanis, Blaze, Dehaka, Fenix, Kerrigan, Lt. Morales, Nova, Probius, Raynor, Sgt. Hammer, Stukov, Tassadar, Tychus, Zagara, ve Zeratul
  • Warcraft: Alexstrasza, Anduin, Anub’arak, Arthas, Brightwing, Chen, Cho’gall, Chromie, Deathwing, E.T.C., Falstad, Garrosh, Gazlowe, Greymane, Gul’dan, Hogger, Illidan, Jaina, Kael’thas, Kel’Thuzad, Li Li, Lunara, Maiev, Malfurion, Mal’Ganis, Medivh, Muradin, Murky, Ragnaros, Rehgar, Rexxar, Samuro, Stitches, Sylvanas, Thrall, Tyrande, Uther, Valeera, Varian, Whitemane, Yrel ve Zul’jin
  • The Lost Vikings: The Lost Vikings
  • Heroes of the Storm: Orphea, Qhira