Anasayfa Haber Horizon Forbidden West 40 FPS Desteğine Kavuşuyor

Horizon Forbidden West 40 FPS Desteğine Kavuşuyor

Horizon Forbidden West 40 FPS

PlayStation 5’in en iyi grafikli oyunlarından biri olan Horizon Forbidden West için yeni bir güncelleme yayınlandı. Yayınlanan güncelleme ile Horizon Forbidden West, 40 FPS desteğine kavuştu.

Horizon Forbbiden West‘i daha da iyi hale getirmek için iyileştirmelere hız kesmeden devam eden Guerrilla Games, yayınladığı son güncellemeyle oyuna 40 FPS modu başta olmak üzere değişken yenileme hızı (VRR) ve yüksek yenileme hızı (HFR) desteğini ekledi.

Yapılan açıklamalara göre söz konusu 40 FPS modu Ratchet & Clank: Rift Apart’taki gibi çalışacak. 120Hz veya değişken yenileme hızını destekleyen televizyonlar ya da monitörlerde kullanılabilecek olan bu mod sayesindeyse oyuncuların dengeli grafikler elde etmesi sağlanacak.

Ufak bir matematik yapacak olursak, 30 Hz’de PS5’in yeni bir kare görüntülemesi 33.33 milisaniye sürüyor. Buna karşılık 40 Hz ve 60 Hz’de yeni bir kareyse sırasıyla 25 ve 16.66 milisaniyede oluşuyor. Her ne kadar 30 FPS’de oyunculara daha detaylı görseller sunulsa da birçok oyuncu 30 FPS’yi oldukça yavaş buluyor.

60 FPS değerinde de oyunculara akıcı görüntüler sunulsa da ne yazık ki grafikler 30 FPS’deki gibi detaylı gözükmüyor. Bu ikilem arasında kalan firmaysa, 40 FPS moduyla oyunculara dengeli ve akıcı grafikler sunarak hem tartışmaları bitirmeyi hem de oyunculara daha kaliteli bir konsol deneyimi sunmayı hedefliyor.