Anasayfa Haber Gigabyte, 13. Nesil Destekli BIOS Dosyalarını Yayınladı

Gigabyte, 13. Nesil Destekli BIOS Dosyalarını Yayınladı

Intel 13. Nesil Gigabtyte Destek BIOS

ASUS, MSI ve ASRock gibi üreticiler, 13. Nesil “Raptor Lake” CPU’lar için BIOS güncellemelerini sunmaya başlamıştı. Gigabyte, yeni nesil Intel işlemciler için destek sağladığını açıklarken dört büyük anakart üreticisi için destek tamamlanmış oldu. Bazı şirketler kısıtlı destek sunarken, bazıları tüm anakart modelleri için güncel dosyalar sağlamıştı. Gigabyte da benzer şekilde Z690, B660 ve H610 anakartlarla birlikte tüm LGA1700 ürün yelpazesi için destek getirdi.

Örneğin MSI, Raptor Lake için kısmi destek sunduğunu ve yeni çipler piyasaya sürüldüğünde tam işlevli yeni BIOS güncellemelenin geleceğini duyurmuştu. Gigabyte bunun yerine ilk günden itibaren “optimum performans, uyumluluk ve kullanıcı deneyimi” sağlayan güncellemeler sunacak.

Gigabyte veya AORUS markalı anakartınızda 13. Nesil desteği sizin için önemliyse anakart modelinin destek sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Yeni nesil yongaların çıkış tarihini bilmiyoruz, ancak Eylül-Ekim aylarında resmi bir lansman bekliyoruz.

Birçok modern anakartta olduğu gibi, belirli Gigabyte anakartlar gelişmiş BIOS güncelleme yöntemleri sunuyor. CPU, RAM veya GPU’su olmayan bir anakartınız olsa bile, @BIOS, Q-Flash veya Q-Flash Plus teknolojileri ile BIOS güncellemesi yapabilirsiniz.