Anasayfa Haber FIFA 23 İçin Resmi Fragman Yayınlandı

FIFA 23 İçin Resmi Fragman Yayınlandı

FIFA 23

EA Sports’un dünya çapında oldukça fazla kullanıcıya ulaşan oyunu FIFA 23 için ilk resmi tanıtım fragmanı kullanıcılar ile buluştu.

EA Sports, uzun yıllardır FIFA adı ile popüler futbol oyunu serisini piyasaya sürüyor. Şirket, bir süredir serinin yeni oyunu için çalışmalarını sürdürüyordu. Nihayet oyunun ilk resmi tanıtım fragmanı yayınlandı. Fragman, genel olarak sinematik görüntülerden oluşsa da içerisinde oyun içi görüntüleri görmek de mümkün. EA SPORTS FIFA kanalında yayınlanan fragman, oyunda kullanıcılara sunulacak yeni özelliklere de ilk bakışı atma fırsatı sunuyor.

Fragmanda göze çarpan ilk detay, kadın futbol takımlarının da oyunda yer alıyor oluşu. Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen FIFA 22’de ilk kez kadın milli takımları ile oynama fırsatını elde etmiştik. Bu sene, kadın futbolunun oyundaki kapsamı genişliyor ve kulüpler bazında kadın futbol takımları da oyuna ekleniyor. EA Sports’un yaptığı resmi tanıtıma göre, oyuna ilk kez Barclays FA Women’s Super League ve Division 1 Arkema kadın ligleri eklenecek.

FIFA 23

Bunun yanı sıra, EA Sports’un geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen FIFA 22 oyunuyla birlikte tanıtımını yaptığı HyperMotion teknolojisi, FIFA 23 için güncellenmiş gibi duruyor. Fragmanda, HyperMotion 2 adı ile teknolojinin gelişmiş versiyonundan bahsediliyor. HyperMotion teknolojisi, oyunun gerçekliğini artırmak için eklenen bir teknolojiydi. Bu teknoloji sayesinde, oyunda yer alan futbolcuların yaptıkları hareketlerin çok daha gerçekçi görünmesi hedefleniyordu. İlk kez geçtiğimiz yıl kullanıma sunulan teknoloji, yeni oyunla birlikte daha gelişmiş bir şekilde karşımıza çıkacak. Ancak, teknolojinin PC versiyonunda da aktif olup olmayacağı henüz belli değil. Zira, geçtiğimiz yıl PC versiyonları HyperMotion teknolojisinden faydalanamıyordu.

Fragmanda dikkat çeken diğer detaylar arasında serbest vuruş kullanımında ekran arayüzündeki değişiklikler de yer alıyor. Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak ekranda “Gol Beklentisi” (xG) sekmesi ve serbest atışın kullanıldığı yerin kaleye olan uzaklığı gösteriliyor. Bu detayların yalnızca sinematikte kullanılan detaylar mı yoksa oyunda da aktif olarak bulunacak detaylar mı olup olmadığı ise oynanış fragmanı yayınlandığında açıklığa kavuşacak. Ayrıca, fragmanda gösterilen ancak henüz hakkında kesin olarak konuşamayacağımız bir başka detay da oyun içi görüntülerde dikkat çeken yeni kamera açısı. Yeni kamera açısı, daha dinamik bir görüntüyü bizlere sunuyor. Ancak, belirttiğimiz gibi bu kamera açısının da yalnızca sinematikte kullanılan görüntüler olma ihtimali de bulunuyor.

FIFA 23 resmi tanıtım fragmanında, oyunun bu yıl Katar’da düzenlenecek olan FIFA Dünya Kupası için de destek sunacağı belirtiliyor. Fragman içerisinde, Dünya Kupası’nın eşsiz tasarımı da gözler önüne serilmiş. Geçmişte FIFA 18 de FIFA Dünya Kupası 2018 için destek sunmuştu ancak bu destek, oyun yayınlandıktan sonra bir güncelleme olarak kullanıcılar ile buluşmuştu. EA Sports’un belirttiğine göre bu sene de süreç aynı şekilde işleyecek. İlerleyen zamanlarda sunulacak olan yeni bir güncelleme ile FIFA 23 oyununa, FIFA Dünya Kupası Katar 2022 ve FIFA Kadınlar Dünya Kupası Avusturalya ve Yeni Zelanda 2023 eklenecek.

Son olarak FIFA 23 oyununun 30 Eylül 2022’de resmen piyasaya sürüleceğini belirtelim. Oyunun şu anda ön satışta olduğunu da ekleyelim.