Anasayfa Haber Intel Arc A770 16 GB, Arc A750 8 GB Bellekle Geliyor

Intel Arc A770 16 GB, Arc A750 8 GB Bellekle Geliyor

Intel, yeni ekran kartlarını tanıtmak amacıyla Arc Scavenger Hunt adında bir ödül etkinliği düzenlemişti. Xe-HPG Scavenger Hunt, hayranların Intel tarafından sosyal medya üzerinden yayınlanan içerikte gizli bilgileri bulma şansı bulduğu birkaç haftalık bir etkinlikti. Bu noktada 100 “Premium” ve 200 “Performance” olmak üzere çok sayıda ekran kartı ödül planlandı.

Şimdi “Premium” olarak isimlendirilen kartın Arc A770 16 GB modeli olduğu doğrulandı. Arc A750 olarak listelenen “Performans” modeli ise 8 GB belleğe sahip olacak. Böylelikle geçmişteki sızıntılar da doğrulanmıştı oldu. Sonuç olarak Arc masaüstü serisinde yüksek ihtimalle 12 GB’lık bir model yer almayacak.

Öte yandan Intel, Arc masaüstü lansmanını etkileyen gecikmeleri de kabul etmiş görünüyor. Ancak merakla beklenen duyurular artık çok yaklaştı diyebiliriz. İlginç bir şekilde, şirket Arc A750 örneklemesinin yakında başlayacağını da onayladı. Ekran kartları Intel’e ulaştı ve şimdi çeşitli yayıncılara gönderilmeden önce test edilecek.

Sızıntılara göre her iki kart da 400 dolardan daha ucuz bir fiyat etiketiyle piyasaya çıkacak. Intel, rakiplerine kıyasla “rekabetçi” bir fiyat politikası benimseyeceğini zaten onaylamıştı.