Anasayfa Haber iPhone 14 Pro Modelleri LPDDR5 Bellekle Gelebilir

iPhone 14 Pro Modelleri LPDDR5 Bellekle Gelebilir

iPhone 14 Pro 6 GB RAM

Son iddialara göre, iPhone 14 Pro ve ‌iPhone 14 Pro‌ Max modelleri 6 GB RAM ve daha yeni, hızlı bir bellek türü ile gelecek.

DigiTimes’a göre, yaklaşmakta olan iPhone serisinin üst düzey modelleri eski standartlarla kıyaslandığında daha hızlı ve daha verimli bir bellek türü olan 6GB LPDDR5 RAM’e geçecek. Mevcut iPhone’lar LPDDR4X’e sahipken bu durumun standart iPhone 14 modelleri için geçerli olmaya devam etmesinin beklendiği ifade ediliyor. Yani modeller şu şekilde karşımıza çıkacak:

  • iPhone 14: 6 GB (LPDDR4X)
  • iPhone 14 Maks: 6 GB (LPDDR4X)
  • iPhone 14 Pro: 6GB (LPDDR5)
  • iPhone 14 Pro Maks: 6 GB (LPDDR5)

4 GB bellekle başlayan iPhone 13 serisinin aksine, iPhone 14 serisinin tüm modellerinde 6 GB RAM bulunacak. Üst düzey iPhone’lardaki LPDDR5 bellek, standart modellere kıyasla daha iyi ve enerji açısından daha verimli performans anlamına geliyor.

Diğer bir değişiklik ise sadece üst seviye ‌iPhone 14 Pro‌ ve ‌iPhone 14 Pro‌ Max’ın yeni A16 çipi ile desteklenmesi olacak. Apple analisti Ming-Chi Kuo, standart ‌iPhone 14‌ modellerinin A15 çipsetini koruyacağını söylemenin yanı sıra, Mart ayında daha yeni bellek standardını bildiren ilk kişi olmuştu.