Anasayfa Haber Özel Soğutmalı Yeni Arc Modeli: A380 Challenger

Özel Soğutmalı Yeni Arc Modeli: A380 Challenger

Intel, ilk masaüstü Alchemist serüvenini Arc A380 gibi giriş seviye bir model ile başlatmıştı. Bu kartlar ilk etapta Çin pazarına yönelik olarak piyasaya sürüldü ve tüm testlerde GUNNIR markalı kartlar gördük. Şimdi ASRock’ın özel soğutmalı Arc A380 Challenger ekran kartı gün yüzüne çıktı, yani GUNNIR Arc A380 Photon artık piyasadaki tek model değil. Ayrıca ASRock, artık yalnızca AMD’ye özel bir ürerim ortağı olmayacak.

Arc A380 Challenger, özel PCB tasarımıyla birlikte geliyor ve Arc A380 Photon ile karşılaştırıldığında daha alt segment bir model olarak karşımıza çıkıyor. Çift yuvalı olsa da soğutma tarafında yalnızca tek fan kullanılmış. Ekran kartının yan taraflarında “Intel Arc” markası yer alıyor. Ayrıca kartın tek bir 8 pinli güç konnektörüne sahip olduğunu ekleyelim. Bu da referans tasarımdan (75W) daha yüksek TDP’ye sahip olabileceğini gösteriyor.

Saat hızları da dahil olmak üzere Challenger’a ait hiçbir özellik sağlanmadı. Bu model, videolarda Intel Control yazılımı altında Intel Arc A380 olarak görünüyor. MSI, ASUS ve Gigabyte gibi önde gelen üreticilerin özel tasarımlarını henüz göremedik. Bu yaz piyasaya çıkması beklenen üst düzey Arc 7 serisiyle birlikte büyük oyuncuların sahaya inmesini bekliyoruz.