Anasayfa Makale TurkNet’ten 10 Ay Sabit Fiyat Avantajı

TurkNet’ten 10 Ay Sabit Fiyat Avantajı

TurkNet'ten 10 Ay Sabit Fiyat Avantajı

Artık her evin bir ihtiyacı haline gelen internet hizmeti, evlerimize internet servis sağlayıcı operatör şirketler tarafından ulaştırılıyor.

En temel tanımıyla internet servis sağlayıcı, interneti elde etmenizi sağlayan kuruluşlardır. Ülkemizde birden fazla servis sağlayıcı türü var. Yerel sağlayıcı olan Türk Telekom, xDSL ve fiber internet altyapısını özel internet servis sağlayıcılara kiralayarak kendi paketlerini oluşturmalarına izin veriyor. Bunun dışında kendi altyapısını kullanan özel internet servis sağlayıcılar da var. Örneğin GigaFiber hizmeti tamamen TurkNet altyapısıyla sunulan bir internet hizmeti. Özel İSS’ler kendi altyapılarında daha özgür ve daha iyi hizmet verebiliyorken, yerel servis sağlayıcının altyapısında ise daha limitli hizmet verebiliyor. TurkNet’in kendi fiber altyapısı sayesinde, GigaFiber hizmeti 1.000 Mbps’ye kadar download ve upload internet hızı sunabiliyor.

Yani İSS’ler kısaca bu internet hizmetini altyapılarla bizlere kadar ulaştıran şirketlerdir. İdeal internet hızı da dolayısıyla abone olduğunuz operatörün altyapısına ve sizin bulunduğunuz bölgenin altyapısına göre değişir. Yani internet servis sağlayıcının hat kapasitesi sizin internet hızınızla bağlantılıdır. Bu sebeple internet servis sağlayıcı seçerken bu İSS’nin kapasitesini ve paketlerini de araştırmalısınız. Ayrıca kendi yaşadığınız yerin altyapı imkanlarını da bilmeniz gerekmektedir. Bazı bölgelerde fiber internet için altyapı varken bazılarında yoktur. Bu durumlarda internet servis sağlayıcı bu hizmeti verse de ne yazık ki siz yararlanamazsınız. Fiber internet altyapısı olan bir bölgedeyseniz internetiniz diğerlerine nazaran daha hızlı olur.

TurkNet 10 Ay Sabit Fiyat Avantajı

İnternet hizmetini seçerken dikkat etmeniz gereken diğer noktaysa taahhüt.

Bir internet servis sağlayıcının müşteri için anlamlı olması adına hız ve fiyat arasında iyi bir dengeye sahip olması gerekir. Örneğin evinizden küçük bir işletmeyi yönetiyorsanız, Twitch yayıncısıysanız, sürekli upload yapmanız gerekiyorsa, dünya standartlarında olan hızlara binlerce lira harcamak istemezsiniz.

Bu harcamaların yanında, taahhüt verip süreniz dolunca yükselen fiyatlarla da karşı karşıya kalabilirsiniz. Ülkemizde olduğu gibi birçok ülkede de eski müşterilere yeni kampanyaların sunulması pek alışık olduğumuz bir durum değil. Ayrıca, ederinden fazla ücret talep edilmesi de yine negatif durumlardan.

TurkNet, 10 ay sabit fiyat avantajı sunuyor

Değişen piyasa koşullarında sabit fiyat fırsatı, 139.90 TL 10 Ay Sabit Fiyat Avantajı kampanyasıyla müşterilere sunuluyor. 15 Ağustos’a kadar 10 aylık internet faturanızı peşin ya da taksitle ödeyerek, taahhüt vermeden sabit fiyat avantajını yakalayabilirsiniz. Üstelik dilediğiniz zaman kampanyayı iptal etme hakkına da sahipsiniz. Kampanyanın avantajları şu şekilde;

  • 10 aylık faturanızı ödeyin, dilediğinizde iptal edin
  • Kredi kartına 3 aya varan taksit imkanı
  • 139.90 TL’ye 10 ay boyunca sabit fiyat garantisi

Taahhütsüz sabit fiyat avantajından yararlanın

10 Ay Sabit Fiyat Avantajı ile taahhüt vermeden değişen piyasa koşullarında sabit fiyat kolaylığından yararlanabilirsiniz. Üstelik hizmetinizi yine dilediğiniz zaman iptal edebilir, henüz kullanmadığınız ve önceden ödemiş olduğunuz bedeli hiçbir kesinti olmadan geri alabilirsiniz. Yani 10 Ay Sabit Fiyat Avantajından taahhüt vermeden yararlanır, TurkNet’in özgür ve taahhütsüz internet hizmetini kullanmaya devam edersiniz.

Kolay ödeme seçenekleri

Fatura ödemenizi 139.90 x 10 ay peşin ya da taksitle ödeyin, sabit fiyat avantajını yakalayın. Kampanyadan yararlanmak için 10 aylık internet faturanızı kredi / banka kartı ile ister peşin ister 3 ay vade imkanıyla ödeyebilirsiniz.

Başvurular için son tarih 15 Ağustos

10 Ay Sabit Fiyat Avantajı kampanyasına 20 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında katılabilirsiniz. Kampanyaya 15 Ağustos’a kadar katılın, 10 ay boyunca taahhütsüz sabit fiyat ayrıcalığını yakalayın.

Kampanyadan kimler yararlanabiliyor?

TurkNet GigaFiber’liler dışında tüm mevcut TurkNet’liler kampanyadan yararlanabilir.

Mevcut indirimler ücrete yansıyor mu?

Eğer engelli indirimi vb. bir paketten yararlanıyorsanız, sahip olduğunuz indirim mevcut ödeme planınız x10 olacak şekilde kampanyaya yansır. Yani indirim hakkınızı kaybetmeden kampanyadan faydalanabilirsiniz.

Mevcut internet hizmetinizden TurkNet’e geçebilirsiniz

TurkNet, kullanıcıların mevcut internet hizmetlerini iptal ettirmeden TurkNet’e geçişini sağlayarak birçok avantaj sunuyor. Bunların başında mevcut portu kaybetmemek, taahhüt zorunluluğu kılmamak ve daha hızlı bağlantı sağlamak geliyor.

Ayrıca kullanıcılar mevcut taahhütlerini de sonuna kadar beklemek zorunda değil. TurkNet, ADSL ve VDSL hizmetlerine geçiş yapanlar için 240 TL, GigaFiber hizmetine geçiş yapanlar içinse 1.000 TL cayma bedeli karşılıyor. Bu sayede kullanıcılar taahhütleri dolmadan TurkNet’e geçiş yapabilme ayrıcalığına sahip.

TurkNet ayrıca bu cayma bedelleri dahilinde hizmet değişimi yapmak isteyen kullanıcıların mevcut taahhütlerini takip etmelerine de olanak sağlıyor. TaahhütSayar adı verilen yeni araç sayesinde kullanıcılar günü geldiğinde aranıyor ve TurkNet müşterisi olmaları için davet ediliyor.

TurkNet TaahhütSayar nedir?

TaahhütSayar, sizi özgürlüğe kavuşturacak geri sayımı sizin için yapan bir TurkNet kolaylığıdır. TaahhütSayar, taahhütünüzün bitişini sizin için takip eder. Bir daha asla taahhütlü internet kullanmak istemeyenleri, tekrar taahhüt altına girmelerinden korumayı amaçlar. Böylece yeni bir taahhüt yapmadan önce ya da taahhüt yenilemeden TurkNet’in size sunacağı avantajları değerlendirir, size en uygun olan fırsattan yararlanırsınız.

turknet taahhütsayar nedir
TurkNet TaahhütSayar

Taahhütlü internet kullanıcısıysanız, internet servis sağlayıcınız başka bir yere gitmemeniz ve hizmet almaya devam etmeniz amacıyla size yeni bir taahhütlü paket sunabilir. Eğer taahhüt vermezseniz, fiyatın çok yükseleceğini, başka bir operatöre geçerken de internetsiz kalacağınızı duyabilirsiniz. Bazen de size taahhüdünüzün biteceği bilgisi ulaşmayabilir ve kendinizi taahhütsüz ama çok daha pahalı bir paketi kullanırken bulabilirsiniz. TaahhütSayar kolaylığı, bunları yaşamadan, sizi taahhüde tekrar ikna etmeden, başka fırsatları da değerlendirmeniz için var olan zamanınızı hatırlatır.

TaahhütSayar ne sağlar?

TaahhütSayar’la, taahhüdünüz bitmesine yakın size ulaşıp içeriği az, fiyatı yüksek bir pakete davet etmek isteyenlerin tekliflerini değerlendirmek durumunda kalmazsınız. Ayrıca, mevcut operatörünüzün ilk birkaç ay için uygun fiyat sunup daha sonrasında yüksek bir fiyata düşük hızlı ve az içerikli bir paket için iki yıl daha taahhüt istemesine de hazırlıklı olursunuz.

TaahhütSayar nasıl çalışır?

TaahhütSayar uygulamasından yararlanmanız için tek yapmanız gereken sayfadan formu doldurmak. Sonrasında size dönem dönem taahhütle ilgili önemli bilgiler gönderilecek. Ayrıca TurkNet, taahhüdünüzün bitmesine yakın sizi arayacak ve TurkNet’e davet edecek. Daveti kabul ederseniz, sizin adınıza tüm işlemleri yürüterek, hizmetinizin TurkNet’e taşınması sağlanır.

Taahhüt olmadan uygun fiyatlı internet mümkün mü?

Türkiye’deki servis sağlayıcıların çoğu taahhütlü paketlerle hizmet sağlıyor. Ancak bu paketler hızları ve fiyatları ile kullanıcıları memnun etmeyebiliyor. Bu sebeple herhangi bir operatörün taahhütlü hizmetini almadan önce iyi düşünmenizi öneriyoruz. Aksi halde geri dönüşü oldukça zahmetli.

Bazı operatörler taahhütlü hizmetlerinin yanında taahhütsüz hizmetler de sunuyor. Fakat, bu taahhütsüz hizmetlerin fiyatları diğerlerine göre daha yüksek olduğu için çoğu kullanıcı taahhüt vermeyi seçiyor. TurkNet ise tamamen taahhütsüz paketleriyle bu sorunların üstesinden gelmeyi amaçlamış.

TurkNet, ayda 139.90 TL’den başlayan fiyatlarla istediğiniz zaman hizmetinizi sonlandırma ayrıcalığı olan taahhütsüz internet hizmeti veriyor. Üstelik bu fiyat düzeyinde diğer operatörlerde 35 Mbps civarı paketlere erişebiliyorken, TurkNet’te altyapınız desteklemesi durumunda GigaFiber hizmetiyle 1.000 Mbps’e kadar hızlara erişmeniz mümkün.

TurkNet ne kadar cayma bedeli karşılıyor?

Mevcut operatörünüzün size çıkaracağı taahhüt cayma bedelinin, TurkNet GigaFiber altyapısındaysanız 1000 TL’ye kadarını, diğer altyapılardaysanız da 240 TL’ye kadarını TurkNet karşılıyor. Bu tutar, taksitlerle faturanıza indirim sağlanarak ödeniyor.

Taahhüt cayma bedelini TurkNet faturanızda indirim olarak geri alabilmeniz için mevcut operatörünüzün size çıkardığı taahhüt bozma faturasını 0 212 216 55 60’ya fakslamanız veya TurkNet Online İşlemler ya da Mobil Uygulama üzerinden göndermeniz yeterli. Gerekli kontrolleri yaptıktan sonra indiriminiz faturanıza tanımlanacak.

TurkNet GigaFiber de ne?

Türkiye’nin başarılı servis sağlayıcılarından olan TurkNet, kendi altyapısıyla kullanıma açtığı GigaFiber hizmetini 139.90 TL’ye sunuyor. Üstelik vaat edilen 1.000 Mbps’e kadar olan hız yalnızca download yani indirme hızında değil, upload yani yükleme hızında da kullanıcıların hizmetine sunuyor.

GigaFiber hizmeti, TurkNet’in diğer hizmetlerinde olduğu gibi taahhütsüz bir hizmet ve farklı bir operatörden geçmeniz durumunda taahhüt cayma bedelinin 1.000 TL‘ye kadar olan kısmı da TurkNet tarafından karşılanıyor. Adresinizde TurkNet GigaFiber varsa, siz de hemen TurkNet’li olmak için başvurunuzu iletebilirsiniz.

  • Taahhüt ve kota yok: Hizmetinizi memnun olduğunuz sürece kullanın. Kota derdi olmadan da Steam’den dilediğiniz gibi oyun indirebilir, Netflix’ten 4K içerik izleyebilir ve canlı yayın yapabilirsiniz.
  • Yüksek upload hızları: 1.000 Mbps’ye kadar hız seçenekleriyle Zoom ve EBA gibi platformlara kesintisiz erişim sağlayın. Twitch, TikTok ve YouTube gibi platformlarda en yüksek kalitede canlı yayınlar yapın.
  • Dünya kalitesinde hizmet: TurkNet, dünya hızında ve kalitesinde GigaFiber’i tamamen kendi altyapısında sunuyor. Sizi özgürleştiren, yüksek hızlı ve müşteri odaklı hizmet, sürekli iyileştirilmeye devam ediliyor.
  • 7/24 müşteri desteği: Dilediğiniz zaman TurkNet’e ulaşabilirsiniz. Destek talepleriniz hızlı çözülüyor.
  • Hızlı müdahale ve çözüm: TurkNet’in kendi altyapısında olan bu hizmette gerekli tüm müdahaleleri kendi uzman ekibi rekor sürelerde yapabiliyor.

TurkNet’e geçiş süreci ne kadar sürüyor?

Geçiş genelde belgeleriniz eksiksiz olarak ulaştıktan sonra, iki, üç gün içinde gerçekleşiyor. (Mevcut hizmetinizi TurkNet’e taşımak yerine diğer operatörden kullandığınız hizmeti önce iptal ettirip sonra TurkNet’ten sıfırdan yeni bir hat istediğinizde internetinizin kullanıma hazır olması daha uzun sürüyor.) Belgelerde herhangi bir eksik varsa (örneğin imza yok, tarih yok, kimliğinizi Online İşlemler veya Mobil Uygulama üzerinden yüklemediniz), işlemler maalesef uzayabiliyor. Bu yüzden belgelerinizi tam olarak doldurduğunuza dikkat edin.

Farklı operatörler arası internet transferi süresini etkileyen bir diğer faktör de teyit aramasına geç cevap vermeniz. Teyit aramasını yasa gereği zorunlu olduğu için, aranmanız ve sesli olarak operatör değişikliği onayınızı almaları gerekiyor. Sizi 0850 288 80 80 numarasından arayacaklar.

TurkNet’e mevcut hizmetinizi iptal ettirmeden geçebilirsiniz

Müşteriler internet sitesindeki başvuru adımlarını uygulayarak veya telefon üzerinden başvuru yöntemini kullanarak TurkNet’e geçişleri için ilk adımı atıyor. Ardından TurkNet, müşteriler için tüm geçiş sürecini yöneterek zahmetsiz bir geçiş süreci sunuyor. Bu sayede size ayrılan mevcut portu kaybetme riski olmadan ve internetiniz neredeyse hiç kesilmeden geçiş yapabiliyorsunuz.

Bununla birlikte, TurkNet’e geçen kullanıcıların mevcut internet servis sağlayıcı operatörlerindeki cayma bedelleri TurkNet GigaFiber’de 1.000 TL’ye kadar, diğer altyapılarda 240TL’ye kadar TurkNet tarafından ödeniyor.

Port kaybetme riski nedir?

TurkNet başvurusunun ilk adımı: altyapı sorgulama

Adresinizde kullanabileceğiniz altyapı ve hızı, müşterisi olacağınız internet servis sağlayıcısının sitesinden sorgulayabilirsiniz. Peki bu nasıl yapılıyor?

Türkiye’nin önde gelen internet servis sağlayıcılarından olan TurkNet, internet başvurusu öncesinde altyapınızın hangi teknolojiyi ve hangi hızı desteklediğini belirten bir altyapı sorgulama sistemine sahip. Bu sistem sayesinde adresinizdeki altyapının DSL ya da Fiber olup olmadığını görebilirsiniz.

TurkNet’in altyapı sorgulama sistemi iki şekilde çalışıyor; adres ile sorgulama ve sabit telefon numarası ile sorgulama. Her iki yöntemle altyapı sorgulama işlemleri şu şekilde;

TurkNet Adres ile Altyapı Sorgulama

TurkNet’in altyapı sorgulama sistemi, yukarıda da belirttiğimiz gibi hem adres hem de sabit telefon numarası üzerinden yapılabiliyor. Ancak günümüzde çoğu müşteri artık sabit telefon hattı kullanmıyor. En yaygın seçenek olan adresle altyapı sorgulama işlemi ise şu şekilde;

turknet altyapı sorgulama

Altyapı sorgulama sistemine girdikten sonra, karşımıza çıkan Adres Bilgisi ile Sorgula ve Telefon No ile Sorgula seçeneklerinden Adres Bilgisi ile Sorgula seçeneğine tıklayın. Buradan sonra il, ilçe, mahalle, cadde, sokak, bina ve daire numaraları bilgilerini doldurarak Altyapı Sorgula butonuna tıklayın.

Sorgulama işlemi bittiğinde şöyle bir ekranla karşılaşacaksınız;

turknet altyapı sorgulama sonucu

Bizim sorguladığımız örnek adreste 80 Mbps hıza kadar destek sunan VDSL bir altyapı hizmeti bulundu. TurkNet internet hizmetini 139,90 TL’den başlayan fiyatlarla sunuyor. Ayrıca sunulan hızı evinizde kullanırken altyapı kalitenize ek olarak bina, daire tesisatınızın ve modeminizin de önemli olduğunu belirtelim.

TurkNet’in altyapı sorgulama servisi, 80 Mbps destekleyen internet tesisatımız için bize Özgür İletişim 100 paketini önerdi. Bu kısım, sorguladığınız adreste çıkacak olan tahmini hıza ve altyapı türüne göre değişiklik gösterecek. Hemen aşağısında da TurkNet’in kota ve taahhüt koymadığını hatırlatan, ayrıca 30 gün içinde %100 iade seçeneği sunan hizmetleri görülüyor. Ayrıca bize sunulan VDSL tarifesinde, başka internet servis sağlayıcı operatörlerden geçmemiz durumunda 240 TL’lik cayma bedeli karşılandığını görüyoruz. Bu bedel GigaFiber hizmetine geçiş yapan kullanıcılar için ise 1.000 TL.

Sabit Telefon Numarası ile Altyapı Sorgulama

Bu işlem için de yine altyapı sorgulama sistemine girdikten sonra, karşımıza çıkan Adres Bilgisi ile Sorgula ve Telefon No ile Sorgula seçeneklerinden bu sefer Telefon No ile Sorgula seçeneğine tıklayın.

Buradan sonra Sabit telefon no giriniz boşluğuna, adresinize kayıtlı ev/iş telefonu numarasını girerek, altyapı sorgulama sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

Altyapınızın desteklediği hız, evinizde alabileceğiniz internet hizmeti hızını gösterir. Ancak altyapınızın gelişmesi veya fiber altyapılara geçişinizin sağlanması durumunda 1.000 Mbps’e kadar çıkabilirsiniz.

TurkNet’e mevcut aboneliğinizi iptal ettirmeden geçebilirsiniz

Müşteriler internet sitesindeki başvuru adımlarını uygulayarak veya telefon üzerinden başvuru yöntemini kullanarak TurkNet’e geçişleri için ilk adımı atıyor. Ardından TurkNet, müşteriler için tüm geçiş sürecini yöneterek zahmetsiz bir geçiş süreci sunuyor. Bu sayede size ayrılan mevcut portu kaybetme riski olmadan ve internetiniz neredeyse hiç kesilmeden geçiş yapabiliyorsunuz.

Bununla birlikte, TurkNet’e geçen kullanıcıların mevcut internet servis sağlayıcı operatörlerindeki cayma bedelleri TurkNet GigaFiber’de 1.000 TL’ye kadar, diğer altyapılarda 240TL’ye kadar TurkNet tarafından ödeniyor.

Diğer operatörlerden TurkNet’e nasıl geçilir?

Sizin hiç yerinizden kalkmanıza gerek yok. Mevcut internet aboneliğinizi iptal etmeden TurkNet’e geçiş yapabilirsiniz. İlk olarak başvurunuzu yapıyorsunuz, ardından kurye ile kapınıza gelen operatör değişikliği belgelerini imzalamanız yeterli. TurkNet, sesli onayınızı aldıktan sonra değişiklik talebinizi operatörünüze iletiyor ve 48 saat içerisinde bu talebe cevap verilerek geçişiniz tamamlanıyor.

Farklı operatörlerden geçiş süreci de, daha önce anlattığımız “3 Adımda Nasıl TurkNet’li Olurum?” rehberimizdeki ile benzer ilerliyor. Abonelik başvurusu işlemlerine geçmeden önce altyapı sorgulaması yaparak geçebileceğiniz tarifelere ve kullanabileceğiniz hız miktarına göz atabilirsiniz. Eğer Kablonet, Superonline veya Vodafone fiber altyapısı üzerinden hizmet alıyorsanız, operatör değişikliği işlemleri yapılamamaktadır.

Aboneliğinizi iptal ettirmeden TurkNet’e geçmenin avantajları

Mevcut internet aboneliğinizi iptal ettirmeden TurkNet’e geçiş yaptığınız takdirde birçok avantaj elde etmiş olursunuz. İlk olarak abonelik işlemleriniz sıfır bir aboneliğe göre çok daha kısa sürüyor. Zaten halihazırda kullandığınız bir portunuz olduğunuz için onu da kaybetmemiş olursunuz.

Artı olarak sıfır aboneliklerde olan kurulum hizmeti ücretini ödemezsiniz. Yeni bir kurulum yapılmayacağı için böyle bir hizmete ihtiyacınız olmaz.

TurkNet başvurusu nasıl yapılır?

İlk aşamada da bahsettiğimiz gibi başvuru işlemlerini iki kanaldan yapabiliyorsunuz: web sitesi ve 0850 288 80 81 telefon hattı. Başvuruyu online olarak yapmak isteyen kullanıcılar, bu sayfa üzerinden işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

4 adımda online başvuru süreci ise şu şekilde;

1- İletişim Bilgileriniz

TurkNet, hizmet söyleşmesini hazırlamak için online başvuru formunun ilk adımında iletişim bilgilerinizi talep ediyor. Bu doğrultuda Ad/Soyad, e-posta adresi ve telefon numaranız isteniyor. Ayrıca kişisel veri aydınlatma formunu ve verilerinizin işlenmesini onayladığınız adım da bu aşamada.

turknet başvuru formu - iletişim bilgileri

2- Adres Bilgileriniz

Online başvuru formunun ikinci aşamasında varsa halihazırda kullandığınız internet operatörünüzün bilgilerini girmeniz gerekiyor.

turknet başvuru formu - adres bilgileriİnternet Var seçeneğini seçip, mevcut internet servis sağlayıcının hizmet numarası (XDSL numarası) bilgisini girmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca farklı bir servis sağlayıcıdan geçiş yapmanız durumunda 240 TL’ye kadar, TurkNet GigaFiber servisine geçmeniz durumunda da 1.000 TL’ye kadar taahhüt cayma bedeli TurkNet tarafından karşılanıyor. Artık sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

3- Tercihler

Adres ve mevcut internet sağlayıcınızın bilgilerini doldurduktan sonraki aşamada, altyapınızın desteklediği hızı görebilirsiniz.

Üçüncü aşama penceresinde, yukarıda da belirttiğimiz gibi tercihlerinizi yapmanız istenmekte. İnternet Hız Seçimi kısmında altyapınızın desteklediği hızı içeren tarifeyi görebilirsiniz. Ek Hizmet Seçimi kısmından ek tercihlerinizi seçebilirsiniz. Örneğin modeminiz yoksa hem ADSL/VDSL hem de fiber hızları destekleyen, yüksek WiFi performansı sunan, fiyat performans ürünü modemi avantajlı ödeme yöntemleri ile satın alabilirsiniz.

Bunlara ek olarak sabit IP (static ip) hizmeti ve güvenli internet profili tercihlerinizi de yapabilirsiniz. Bu aşamalar tamamlandıktan sonra sıra fatura tercihlerinize geliyor. Faturanızı yeşil dostu olarak e-posta adresinize mail olarak isteyebilirsiniz.

4- Kimlik ve Ödeme Bilgileri

Online başvuru sürecinin dördüncü ve son aşaması kimlik doğrulamasını içeriyor. Bu aşamada kimlik belgenizin bilgileri ve fatura için ödeme yöntemi bilgileriniz isteniyor. Ancak tercihlerinizde modem seçeneğini seçmeniz durumunda, bu ücretlendirme kartınızdan alınıyor ve o aşamada başka bir ödeme alınmıyor.

Adresinizde GigaFiber yoksa ne yapacaksınız?

TurkNet, geçtiğimiz günlerde GigaFiber altyapı genişletme çalışmalarının bir parçası olarak, kullanıcıların altyapı taleplerini değerlendirmeye aldığı yeni bir başvuru sistemi duyurdu. Bu sistemle kullanıcılar adreslerini girerek, bulunduğu bölgeye TurkNet GigaFiber altyapısının gelmesini sağlayabiliyor.

TurkNet GigaFiber altyapı başvurusu yapma

Bu işlem için öncelikle TurkNet’in GigaFiber İstiyorum sayfasına gidin. Bu sayfanın orta kısmında “GigaFiber istiyorum” adlı butona tıklayın. Açılan sayfada, sizden adresiniz istenecek. Adres bilginizi girdikten sonra, mevcut altyapı durumunuzu içeren bir mesaj göreceksiniz. Test adresimizde henüz GigaFiber altyapısı olmadığından, “Üzgünüz, “şimdilik” GigaFiber altyapınız bulunmuyor. Hemen altyapı talebinizi iletebilirsiniz.” mesajı ile karşılaşıyoruz.

turknet gigafiber altyapı başvurusu

Bu mesajın hemen altında, GigaFiber altyapısı talebinizi iletebilmeniz için iletişim bilgilerinizi doldurmalısınız. Ardından ise Kişisel Veri Aydınlatma Metni’ni okuyup onaylayarak “Adresime GigaFiber İstiyorum” butonuna basın.

TurkNet web sitesinde yapmanız gereken işlemler bu kadar. Şimdi tek yapmanız gereken, başvuru sırasında verdiğiniz e-posta adresinize gelen doğrulama linkini kullanarak başvurunuzu gerçekleştirmek olacaktır. TurkNet, adresinizdeki taleplere göre durumu değerlendirecek ve GigaFiber çalışmaları için listeye ekleyecektir. İşte tüm işlem bu kadar basit.


TurkNet sponsorluğunda Technopat okurlarına yararlı olması için hazırlanmıştır: https://www.technopat.net/turknet bölümünde internet odaklı yardımcı makalelerimizi bulabilirsiniz.

– Advertorial / Reklam –