Anasayfa Haber Twitter, Tek Tweet İçine Birden Fazla Medya Türü Eklenmesine İzin Verecek

Twitter, Tek Tweet İçine Birden Fazla Medya Türü Eklenmesine İzin Verecek

twitter tweet medya

Twitter, kullanıcılarının tek bir tweet gönderisine birden çok biçimde medya eklemesine izin verecek yeni bir özelliği test ediyor. Bu özellik sayesinde, bir kullanıcı tek bir tweet’e resim, video ve GIF ekleyebilecek.

Şimdiye kadar Twitter’ın bir tweet’e sadece tek bir medya türünün eklenmesini desteklediğini hatırlatalım. Dört resim ekleyebiliyor olsanız da tek bir video veya GIF’den fazlasını eklemenin veya bunları resimlerle karıştırmanın bir yolu yoktu. Bu güncellemeyle dört medya biçimi sınırı kaldırılacak ancak artık bu dört yuvada herhangi bir resim, video ve GIF kombinasyonuna sahip olabileceksiniz.

Techcrunch’a açıklama yapan Twitter, “İnsanların formattan bağımsız olarak dört adede kadar medya varlığını tek bir tweet’te birleştirmelerine olanak tanıyan yeni bir özelliği belirli hesaplarla sınırlı bir süre için test ediyoruz. İnsanların Twitter’da daha fazla görsel sohbet ettiğini ve bu sohbetleri daha heyecanlı hale getirmek için resimler, GIF’ler ve videolar kullandığını görüyoruz. Bu testle, insanların kendilerini Twitter’da 280 karakterin ötesinde daha yaratıcı bir şekilde ifade etmek için bu farklı medya biçimlerini nasıl birleştirdiğini öğrenmeyi umuyoruz.” dedi.

Özellik şimdilik sadece belirli bölgelerdeki belirli hesaplarda kullanılabilecek. Özelliğin herkese ne zaman sunulacağı konusunda ise henüz herhangi bir açıklama yapılmış değil.