Anasayfa Haber Samsung, Mobil Cihazlar İçin UFS 4.0 Üretimine Başlıyor

Samsung, Mobil Cihazlar İçin UFS 4.0 Üretimine Başlıyor

Samsung UFS 4.0

Samsung tarafından ilk kez bu yılın Mayıs ayında duyurulan UFS 4.0 depolamasının bu ay seri üretime girmesi planlanıyor. Mobil cihazlar için bu depolama çözümünün şirketin 2023 üst seviye telefon serisinde de yer alabileceği düşünülüyor.

Samsung’a göre yeni UFS 4.0, yüksek çözünürlüklü görüntüler ve grafik ağırlıklı mobil oyunlar gibi özellikler için büyük miktarda veri işleme gerektiren amiral gemisi akıllı telefonlarda kritik bir bileşen olacak ve daha sonra mobilite, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklikte kullanılacak

Samsung, UFS 4.0 depolamasını hangi ürünlerin kullanacağını belirtmedi ancak bunları potansiyel olarak gelecek yıl piyasaya sürülecek olan Galaxy S23 serisinde görmemiz mümkün.

UFS 4.0, Samsung’un Gen 7 V-NAND belleğini ve tescilli denetleyicisini kullanıyor ve 4.200MB/s’ye kadar sıralı okuma hızlarına ve 2.800MB/s’ye kadar sıralı yazma hızlarına ulaşabiliyor. UFS 4.0, şerit başına 23,2 Gb/sn’ye kadar destek sunuyor. Bu, UFS 3.1 standardı tarafından elde edilen miktarın iki katı. En son standardın önceki nesle kıyasla sıralı okuma hızlarında yüzde 46’lık bir güç verimliliği iyileştirmesi sunduğunu da belirtelim.

Yeni UFS 4.0 depolama, 1 TB’a kadar depolamayı destekleyecek şekilde yapılandırılabilir. Bu, üst segment akıllı telefonların daha yüksek yerleşik bellek çeşitleriyle gönderilebileceği anlamına geliyor.