Anasayfa Haber Windows 11 Denetim Masası Özellikleri Ayarlar Bölümüne Taşınıyor

Windows 11 Denetim Masası Özellikleri Ayarlar Bölümüne Taşınıyor

Windows 10 Denetim Masası

Microsoft’un yıllar boyunca kullandığımız Denetim Masası’nı kademeli olarak kullanımdan kaldırmak istediğini zaten biliyoruz. Planlarını adım adım faaliyete geçiren yazılım devi şimdi daha fazla ayar sayfasını Windows Ayarlar bölümüne taşıyor. Yakın zamanda yayınlanacak toplu veya küçük bir özellik güncellemesiyle birlikte Denetim Masası’ndan Ayarlar uygulamasına daha fazla seçenek taşınacak.

Redmond devi, Windows 11 ile Ayarlar uygulamasını yeniden tasarlamıştı. Yenilenen tasarımla birlikte WinUI kullanılmaya başladı. Bununla birlikte, Ayarlar’da bulunan sayfalara sürekli daha fazla özellik ve işlev dahil ediliyor. Microsoft’un uzun vadeli çabaları ise Denetim Masası’ndaki her şeyi tamamıyla taşımak.

Bahsi geçen güncellemeyle birlikte cihazda yüklü olan daha fazla uygulamayı Ayarlar üzerinden kaldırmak mümkün. Şu anda Ayarlar uygulaması Win32 masaüstü yazılımları da dahil olmak üzere belirli Windows uygulamalarını tanıyamadığı için kaldırma seçeneği sunmuyor. Bunun için tek adres ise Denetim Masası’ydı. Artık neredeyse tüm yazılımları Ayarlar üzerinden kaldırabilme imkanı veriliyor.

Elbette bu Denetim Masası’nın sonu değil. Halen burada pek çok önemli ayar sayfası yer alıyor ve taşıma süreci adım adım devam ediyor.