Anasayfa Haber AMD Yükselişini Sürdürüyor: Yıllık %70 Gelir Artışı Açıklandı

AMD Yükselişini Sürdürüyor: Yıllık %70 Gelir Artışı Açıklandı

AMD, geçtiğimiz Salı günü 2022’nin ikinci çeyreği için 6,6 milyar dolarlık gelir sağladığını, ayrıca şimdiye kadarki en yüksek üç aylık geliri elde ettiğini bildirdi. CPU’lar ve GPU’lar dahil olmak üzere tüm AMD ürünlerinin satışı yılın ikinci çeyreğinde arttı. Bununla birlikte, artan enflasyon ve zorlu bir makroekonomik ortam nedeniyle tüketici odaklı PC’lere yönelik ürün sevkiyatları hafiflemeye başladı.

AMD’nin gelirleri, şirketin ürün başarısı ve AMD ailesine Pensando/Xilinx’ten ürünler eklenmesiyle birlikte yıldan yıla %70 arttı. Net gelirin yıldan yıla %37 düştüğü belirtiliyor, ancak bu durum AMD’nin Xilinx’i satın almasıyla alakalı.

Yonga tasarımcısı, masaüstü ve mobil platformun yanı sıra sunucu alanında artan satış rakamlarına dikkat çekti. Veri merkezi ürünlerinin (CPU’lar, GPU’lar, Xilinx FPGA’lar ve Pensando DPU’lar) satışları 2021’in ikinci çeyreğine kıyasla %83 artışla 1.486 milyar dolara yükseldi. AMD’nin veri merkezi iş birimi, ürün yelpazesine FPGA’ları ve GPU’ları ekleyerek büyük bir kazanç elde etti. Ayrıca EPYC işlemci sevkiyatlarının istikrarlı şekilde artış gösterdiğini ekleyelim.

AMD, geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğine kıyasla bu çeyrekte gelirlerin %55 artarak 6.7 milyar dolara yükselmesini bekliyor. Beklentilere göre gelir artışında özellikle pahalı veri merkezi ürünleri ve Xilinx çözümleri rol oynayacak. Kırmızı ekip öte yandan bu yıl içinde Ryzen 7000 serisi ‘Raphael’ işlemcilerini ve RDNA 3 mimarisine dayalı Radeon RX 7000 serisi GPU’larını duyurmaya hazırlanıyor.