Anasayfa Haber iPadOS 16 Çıkış Tarihi Ertelenebilir

iPadOS 16 Çıkış Tarihi Ertelenebilir

iPadOS 16 Çıkış Tarihi

Apple tarafından iPad tabletler için sunulacak olan iPadOS 16 mobil işletim sisteminin her zaman olduğu gibi Eylül ayında iOS 16 ile birlikte çıkış yapamayabileceği ileri sürüldü. Bloomberg’in haberine göre yeni tarih ise Ekim ayı.

Apple, iPad için Stage Manager adlı yeni bir çoklu görev özelliği geliştiriyor. Bu seçenek, daha Mac benzeri bir çoklu pencere çoklu görev deneyimi sunmak üzere tasarlanmış durumda. ‌iPadOS 16‌’nın gecikmeli lansmanının kısmen, Apple hala hatalar üzerinde çalıştığı için Stage Manager uygulanmasından kaynaklandığı söyleniyor. Gecikmeli bir lansman, Apple’ın ‌iOS 16’yı bitirmesi için daha fazla zaman sağlayacak ve ardından şirket iPadOS 16‌ üzerinde çalışmaya geçebilecek.

Stage Manager, M1 iPad Pro ile iPad Air modelleriyle sınırlı ve eski iPad’lerde mevcut değil. Apple, eski iPad’lerde kabul edilebilir bir çoklu görev deneyimi sunmanın mümkün olmadığını, dolayısıyla sınırlamayı savunuyor.

Ekim ayında iPadOS 16‌’nın piyasaya sürülmesi, yazılımın yeni iPad’lere daha yakın bir zamanda piyasaya sürüleceği anlamına geliyor. Apple, ‌iPad Pro‌’nun ‌M2‌ çipli yeni bir M2 versiyonunu ve USB-C bağlantı noktasına sahip giriş seviyesi bir ‌iPad‌ geliştiriyor ve bunların her ikisinin de bu yıl içinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.