Anasayfa Haber Microsoft Teams, Apple Silicon Desteği Alıyor

Microsoft Teams, Apple Silicon Desteği Alıyor

Microsoft Teams Apple Silicon

Microsoft tarafından Microsoft Teams uygulamasının Apple Silicon için optimize edildiği duyuruldu. Uygulamanın birkaç aydır geliştirme sürecinde olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Teams, Slack’e benzeyen metin tabanlı sohbet, video konferans, dosya depolama, uygulama entegrasyonu ve daha fazlasını sunan bir iş iletişim platformu olarak hizmet veriyor. Uygulamanın yeni sürümü, aramalar ve toplantılar sırasında cihaz kaynaklarının daha verimli kullanımı ve optimize edilmiş bir Teams deneyimi için performansta önemli bir artış sağlayacak.

Şirket tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmiş: “Microsoft olarak, müşterilerimizin en sevdikleri cihazlarda daha kolay ve hızlı çalışmasına yardımcı olan harika ürün deneyimleri sunmaya kararlıyız. Apple silikonlu Mac kullanan müşterilerimizden Teams’in cihazları için optimize edilmesini istediklerini duyduk. Teams’in üretim düzeyinde evrensel bir ikili sürümünü kullanıma sunuyoruz; bu uygulamanın Apple silikonlu olanlar da dahil olmak üzere tüm Mac serisinde yerel olarak çalışacağı anlamına gelir.”

Microsoft, tüm Mac kullanıcılarının Teams’e yapılan en son güncellemeyle otomatik olarak yükseltileceğini ve Apple işlemcili Mac’lerde Teams uygulamasının genel kullanıma sunulan sürümünün önümüzdeki aylarda müşterilere aşamalı olarak sunulacağını paylaşıyor.