Anasayfa Haber Sabrent, DirectStorage Odaklı Oyun SSD’sini Duyurdu

Sabrent, DirectStorage Odaklı Oyun SSD’sini Duyurdu

Sabrent, DirectStorage iş yükleri için optimize edilmiş yazılıma sahip Rocket 4 Plus G adlı yeni bir NVMe SSD piyasaya sürdü. Şirket sürücü yazılımını ‘O2’ olarak pazarlıyor ve bu gördüğümüz ilk DirectStorage odaklı SSD oldu.

DirectStorage API destekli oyunlarda yükleme sürelerinin yalnızca birkaç saniyeye düşmesini bekliyoruz. Öte yandan DS ile birlikte depolamaya bağlı her tür görevde daha kapsamlı iyileştirmeler yapılacağı söyleniyor. İlk DirectStorage özellikli oyunun Forspoken olacağını yazmıştık lakin bu oyun daha sonra bir erteleme aldı.

Sabrent, sürücülerinin tüm özellikleri paylaşmadı, ancak fiyatlandırma, depolama boyutu ve performans gibi noktalara değindi. Rocket 4 Plus G serisi, 1 TB ve 4 GB arasında kapasitelerle satışa sunulacak. En düşük kapasiteli model 169.99 dolar, 2 TB model 299.99 dolar ve 4 TB kapasiteye sahip SSD 699.99 dolardan başlıyor. TLC 3D NAND yongaların kullanıldığı SSD’ler 7 GB/sn’nin üzerinde hızlar sunuyor.

Sabrent, ürünleriyle birlikte yeni ‘O2’ firmware’i özellikle ön plana çıkarırken yazılımın daha iyi performans ve uzun SSD ömrü sağlayacağını söylüyor. Ayrıca Microsoft’un DirectStorage API’siyle uyumluluk için üstün destek sağlandığı vurgulanıyor.

DirectStorage teknolojisinden bu makalemizde detaylıca söz etmiştik. Yeni teknolojiyle birlikte oyun yükleme süreleri düşerken, CPU kullanım oranı da azalacak. Microsoft, API’nin Windows 11’de işlemci yükünü %20 ile %40 arasında azaltabileceğini iddia ediyor.