Anasayfa Haber Intel, Wi-Fi 7’yi 2024’e Kadar Kullanıma Sunmayı Hedefliyor

Intel, Wi-Fi 7’yi 2024’e Kadar Kullanıma Sunmayı Hedefliyor

Dizüstü bilgisayarlar söz konusu olduğunda en ön sırada yer alan Intel, liderliğini sürdürmek üzere yeni teknolojileri erken tarihte benimsemek için çalışmalar yapıyor. Çip üreticisi yalnızca CPU’lar değil, aynı zamanda kablosuz ağ ürünleri de üretiyor. Resmi açıklamalara bakılırsa Wi-Fi 7 teknolojisine sahip platformlar 2024 yılına kadar son tüketiciye ulaşmış olacak.

Intel’in kablosuz iletişim bölümünün başkan yardımcısı Eric McLaughlin, “‘Wi-Fi Alliance’ sertifikasını almak için şu anda Intel’in Wi-Fi ‘802.11be’ teknolojisini geliştiriyoruz ve 2024 yılına PC ürünlerine ulaşacak” dedi. Bunun yanında yeni nesil bağlantı teknolojilerinin 2025 yılında geniş pazarlara ulaşacağı söyleniyor.

Wi-Fi 7 (IEEE 802.11be), maksimum 40.000 Mbit/sn (40 Gbit/sn) ham bit hızı sunacak. Üreticiler, bu kadar yüksek hızlar elde etmek için Wi-Fi 7 ürünlerinde ve erişim noktalarında üç bant (2.40 GHz, 5 GHz ve 6 GHz) kullanması, ayrıca ayrıca kanal genişliğini 320 MHz’e çıkarması gerekecek. Ek olarak Wi-Fi 7, geçmiş teknolojilere dayanacağından dolayı Wi-Fi 6 ve Wi-Fi 6E tarafından desteklenen MU-MIMO (Multi-User Multiple-Input Multiple-Output) ve OFDMA (Orthogonal Frequency-Division Multiple Access) teknolojileri için zorunlu destek sağlayacak.

Her zaman olduğu gibi, yeni Wi-Fi çipleri daha yavaş bağlantı teknolojilerine sahip eski cihazlarla geriye dönük olarak uyumlu olacak. Intel bir süredir Wi-Fi 7 teknolojisinin önde gelen destekçilerinden biri oldu. Broadcom ve Qualcomm gibi şirketler ise çeşitli cihazlar için tasarladığı taslak Wi-Fi 7 yongalarını duyurmuştu.