Anasayfa Haber Intel, İtalya’da Çip Fabrikaları Kurmaya Hazırlanıyor

Intel, İtalya’da Çip Fabrikaları Kurmaya Hazırlanıyor

Intel i9-11900K

Intel, İtalya hükümetinin desteğini de alarak Akdeniz ülkesinde çip fabrikaları kurmak için adımlar atıyor. Reuters kaynaklarına göre, anlaşma başlangıçta Intel’den 5 milyar dolarlık yatırım getirecek. Buna karşılık Roma, geliştirmelerin finansmanına yardımcı olacak, maliyetlerin %40’ına kadar katkıda bulunacak ve diğer finansal faydalar sunacak.

Intel ile yapılan anlaşmanın Ağustos ayı sonuna kadar kamuoyuna açıklanması bekleniyor. Mavi devin Almanya ve Fransa girişimlerinde olduğu gibi, gündemde İtalya topraklarında yer alan farklı lokasyonlar vardı. Başlangıçta Puglia, Lombardiya, Piedmont, Sicilya ve Veneto bölgeleri listedeydi. Ancak çeşitli kaynaklar, yatırımların Piedmont ve Veneto bölgelerinde yoğunlaşacağını söylüyor.

İtalya’da inşa edilmesi beklenen iki Intel fabrikası muhtemelen gelişmiş yarı iletken paketleme ve montaj teknolojilerine odaklanacak. Intel’in toplamda ne kadar yatırım yapacağını ve İtalyan hükümetinin sağlayacağı miktarı bilmiyoruz. Mart ayındaki bir raporda ise İtalya’nın 4 milyar €’ya (4,5 milyar $) kadar destek sunacağı konuşuluyordu. Ayrıca proje için Avrupa Birliği Çip Yasası (EU Chip Act) sayesinde ekstra destek gelebilir.