Anasayfa Haber LG Tone Free 2022 Kulaklık Serisi Resmen Tanıtıldı

LG Tone Free 2022 Kulaklık Serisi Resmen Tanıtıldı

LG Tone Free 2022

LG Electronics, Tone Free T90, T60, Fit TF7 ve TF8 kulaklıklarını Ağustos ayının sonunda dünya çapında satışa sunacak.

LG Tone Free 2022 kulaklık serisi, Güney Koreli şirket tarafından bazı teknik özellikleriyle birlikte tanıtıldı. Seride Tone Free T90, T60, Fit TF7 ve TF8 yer alıyor. LG Electronics’e göre gerçek kablosuz stereo (TWS) kulaklıklar Ağustos sonundan itibaren piyasaya sürülecek. Seride yer alan Tone Free T90 TWS kulaklıklar, şirketin bu yıl piyasaya süreceği amiral gemisi kulaklıkları olma özelliği taşıyor. Kulaklıklar, Aktif Gürültü Engelleme (ANC) kapalıyken 9 saate kadar pil ömrü sunacak. Ayrıca, suya ve tere dayanıklılık için IPX4 derecesine de sahip.

LG’ye göre Tone Free T90 kulaklık daha derin ve daha tatmin edici bas üretimine yardımcı olmak için daha büyük dinamik sürücüye sahip yeni bir iç yapıyı barındırıyor. Tone Free T90, titreşimleri azalttığı söylenen bir malzeme olan grafen kullanıyor. Kulaklıklarda ayrıca Meridian Headphone Spatial Processing (HSP) teknolojisi de mevcut. Bu teknoloji sayesinde Tone Free T90’ın belirli bir ses seviyesinde tutarlı bir ses dengesi sunduğu belirtilmiş.

LG TONE Free kablosuz kulaklık

LG Tone Free T90 TWS kulaklıklar aynı zamanda tüm içeriklerde Dolby Head Tracking teknolojisini destekleyen Dolby Atmos özelliğine de sahip olacak. Şirket, yeni amiral gemisi cihazlarının Dolby tarafından tasarlanan bir ses sanallaştırıcısına sahip ilk kablosuz kulaklıklar olduğunu belirtiyor. Cihazlar ayrıca, Snapdragon Sound Technology Suite 1’i de destekliyor. Bu teknolojinin, 24-bit/96kHz çözünürlüklü ses sunduğu söyleniyor. Tone Free T90’da yer alan ANC teknolojisi, Çift Adımlı ANC Algoritması ve Gerçek Zamanlı ANC Optimizer’a sahip. Yeni kulaklıklar, üç mikrofon + VPU kurulumu ile piyasaya sürülecek. Kulaklıklar kablosuz şarj özelliğini de destekliyor.

Yeni kulaklıkların tasarımı LG Electronics tarafından POSTECH Ergonomik Tasarım Teknolojisi Laboratuvarı ile işbirliği içinde oluşturulmuş. Dört TWS kulaklığın boyut olarak daha küçük ve ağırlık olarak daha hafif olduğu söyleniyor. Şirket, kulaklıklarda bulunan “Performance Fit” özelliğinin, kulaklıkların kullanıcının kulaklarının içinde doğru konumlandırılmasını sağladığını söylüyor. LG Tone Free T90 ve T60, aynı zamanda geniş bir kapsama alanı sunan UVnano şarj kutusunu da beraberinde getirecek. Şarj cihazı ayrıca, bir Bluetooth vericisi olarak da çalışmasını sağlayan “Plug and Wireless” özelliğine de sahip olacak. Kulaklıklar ile beraber bir USB Type-C şarj kablosu da kullanıcılara sunulacak.

LG Tone Free 2022 serisinde yer alan T90 ve T60 modellerinin ANC kapalıyken 9 saate kadar pil ömrü sunduğu iddia ediliyor. İkilinin şarj kutularının ise ANC kapalıyken 20 saate kadar pil ömrüne sahip olduğu belirtilmiş. Tone Free T90 ve T60 TWS kulaklıklardaki hızlı şarj özelliği, UVnano şarj kutusunda yaklaşık bir saat sonra tamamen şarj olmalarını sağlıyor. LG Tone Free Fit TF7 ve TF8 ise üç mikrofonlu bir kurulumla dikkat çekiyor. Kulaklıklar ayrıca, Median Sound teknolojisini ve ANC özelliğini de barındıracak. Kulaklıkların her iki modeli de UVnano şarj kutularına sahip olacak. LG, bahsi geçen cihazların aktif yaşam tarzları için tasarlandığını ve bu nedenle SwivelGrip teknolojisine sahip olduklarını vurgulamış.

Son olarak yeni kablosuz kulaklıkların herhangi bir fiyat bilgisinin olmadığını belirtelim.