Anasayfa Haber Teknoloji Devleri İşe Alım Süreçlerini Yavaşlatıyor

Teknoloji Devleri İşe Alım Süreçlerini Yavaşlatıyor

Önde gelen teknoloji şirketleri, devam eden ekonomik durgunluğu daha hafif atlatmak amacıyla bazı önlemler almaya başladı. Güncel raporlara göre AMD, Intel ve NVIDIA gibi devler şirket maliyetlerini düşürmek için işe alım süreçlerini yavaşlatma kararı verdi.

Üç oyuncunun da web sitesinde bulunan açık işe alım pozisyonlarını araştıran Planet3DNow!, üç şirketin de mevcut pozisyonlarında azalma olduğunu söylüyor. Bu da geleceği net olarak göremeyen şirketlerin işletme giderlerini artırmamak üzere önlemler aldığını gösteriyor.

AMD bu durumdan en az etkilenen isim olarak öne çıkıyor. Kırmızı ekip ikinci çeyrekte %70’lik bir gelir artışı yaşamıştı ve bu güçlü sonuçlarla birlikte şirketin kendini geliştirebilmesi için daha fazla yatırım yapması, yeni yetenekler yakalaması gerekiyor. Şirketin işe alım pozisyonları yalnızca %4 oranında azaldı. Bu da AMD’nin mevcut pozisyonların bazılarını doldurduğu anlamına gelebilir.

Yeşil formalı takıma gelince, NVIDIA’nın mevcut pozisyonları 7 Mayıs’tan bu yana %68 oranında azaldı ve bu daralmanın %18’i geçen hafta gerçekleşti. Şirketin açık pozisyon sayısı sadece dört ayda 3.555’ten 1.114’e düştü.

Intel tarafında ise Mayıs ayından bu yana %58’e varan bir gerileme görülüyor. Sadece son hafta bile işe alım pozisyonlarında %9’luk bir düşüş yaşandı. Ancak Intel’in bu yavaşlaması için küçük bir uyarı var: görünüşe göre Intel, son zamanlarda sermayesini satın alım süreçlerinde kullanıyor. Bu bağlamda şirketin ABD ve Avrupa’da milyarlarca dolarlık yatırım yapacağını hatırlatalım.

Aslına bakılırsa dünya genelinde teknoloji devleri bir süredir kalifiye işçi bulma konusunda sıkıntı çekiyordu. Ancak en azından üç büyük şirketin işe alım stratejisini değiştirdiğine dair yorumlar yapılıyor. Üçlü dev görünüşe göre yeni çalışanlar almak yerine halihazırda sahip oldukları yetenekleri elde tutmak istiyor.