Anasayfa Haber TSMC, 3nm Intel Siparişlerini Yorumladı: “Değişen Hiçbir Şey Yok”

TSMC, 3nm Intel Siparişlerini Yorumladı: “Değişen Hiçbir Şey Yok”

TSMC ve Intel

Yakın tarihli bir TrendForce raporu, 14. Nesil Meteor Lake işlemcilerin gecikebileceğini, 3nm iGPU siparişlerinin iptal edildiğini öne sürüyordu. Tekrar hatırlatmak gerekirse, Raptor Lake’in halefinde çok şey değişecek ve monolitik tasarım geride kalacak. İşlemcilerde yer alan entegre grafikler ise TSMC’nin 3nm dökümhanelerinde üretilecek. Gündeme gelen son iddialar ise hem TSMC hem de Intel’in ilgisini çekmiş görünüyor. Ayrıca her iki şirketin açıklamaları da planlarında herhangi bir değişiklik olmadığını gösteriyor. TSMC şirket yetkilisi ise Economic Daily tarafından yayınlanan bir açıklamada şu sözlere yer verdi:

TSMC, bireysel müşterilerin işi hakkında yorum yapmıyor. Şirketin kapasite genişletme projesi planlandığı gibi ilerliyor.

Bu arada Intel, birkaç gün önce 14. Nesil Core ‘Meteor Lake’ işlemcilerinin planlandığı gibi 2023’te satışa sunulacağını söyledi. TrendForce’un raporunda 3nm iGPU üretiminin 2023 sonlarına erteleneceği söyleniyordu, ancak net bir tarih verilmedi. Sonuç olarak bir erteleme yaşansa bile planda büyük bir değişiklik olmayacak gibi görünüyor. Tamamen yeni bir tasarıma sahip olan CPU’lar muhtemelen 2023’ün son aylarında piyasaya sürülecek.

TSMC’ye gelince, şirketin 2023 ve 2024 yıllarında N3, N3E, N3P ve diğer N3 varyantlarını kullanacak bir grup müşterisi var. TSMC’nin en büyük müşterisi olan Apple, Intel ile birlikte 3nm teknolojisine erişim sağlayan ilk şirketlerden olacak. 2024 yılında ise AMD, MediaTek ve Qualcomm gibi isimler gelişmiş yongaları elde etme şansı bulacak.